Liga 1: a CFR-nek csak döntetlenre futotta az éllovas ellen

A Kolozsvári CFR legoptimistább szurkolói úgy számoltak, hogy a csapat szombat esti, Astra Giurgiu elleni mérkőzése után a vasutas alakulat a tabella élére áll. Ehhez persze az szükségeltetett volna, hogy a jelenlegi éllovast megverjék és majd valamikor októberben a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) visszaadja a Liga 1 idei szezonjának kezdetén levont 6 pontot. Egyelőre ez nem jött össze.

Pedig jól indult a mérkőzés, a CFR már az 5. percben előnybe került, amikor a vendégek lestaktikáját kijátszó Beleck ideális passzt adott a középen érkező Jakolisnak, amit a horvát hidegvérrel gólra váltott.

Az Astra egyetlen épkézláb játékosa ezekben a kezdeti percekben Denis Alibec volt, az Internazionale Milano volt játékosa egymaga veszélyeztette Marc kapuját.

Az önbizalomtól duzzadó Cristian látványos ollózós próbálkozása volt az első félidő legemlékezetesebb pillanata, a labda a bal vinkli fölött egy arasszal csapódott le.

A második félidő elején egy szerencsés góllal egyenlített az Astra, Alibec lövése két hazai védőn is megpattanva csapta be Marcot és kötött ki a jobb alsó sarokban.

A vendégeknek tökéletesen megfelelt az 1 pont, hiszen így megőrizhették listavezető helyüket, ezért Șumudică visszavonulót parancsolt és az időhúzástól sem visszarettenve küzdöttek a döntetlenért.

Menesztették Miriuțát vagy ment magától? A forduló legfontosabb eseménye pályán kívül történt, ugyanis a Panduriitól elszenvedett 0-2-s vereség felborzolta a kedélyeket a Marosvásárhelyi ASA háza táján. Egyelőre nem világos, hogy Vasile Miriuță állt-e fel a kispadról vagy a vezetőség küldte el, de azt tényként lehet kezelni, hogy a Maros-partiakat más valaki vezeti majd a Kolozsvári CFR ellen. Sportberkekből azt hallani, hogy az ASA első számú kiszemeltje az a Cristiano Bergodi, aki karrierje során megfordult a Fellegváron is.

Liga 1, a 11. forduló eredményei

  • FC Voluntari-Temesvári ACS 0-0
  • Pandurii-Marosvásárhelyi ASA 2-0
  • CSMS Iaşi-Viitorul 0-0
  • Kolozsvári CFR – Astra 1-1
  • Petrolul-CS U Craiova 0-1
  • FC Botoşani-Dinamo 1-1

Hétfői mérkőzés

  • Steaua-Concordia (21:00, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Kapcsolódók

Kimaradt?