Az utolsó percben úszott el a Veszprém győzelme

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában az előző kiírásban döntőző MVM Veszprém 27–27-es döntetlent játszott a lengyel Wisla Plock otthonában.

A magyar bajnok nem ringathatta magát abba az illúzióba, hogy könnyű mérkőzés vár rá, a lengyelek ugyanis az előző idényben megszorongatták a fináléig menetelő Veszprémet, ráadásul a végső győztes Barcelonát is legyűrték egyszer. Ennek ellenére nem kezdett fényesen a házigazda, az első percektől kezdve folyamatosan hátrányban volt. A 10. percben már három gól volt a Veszprém előnye, melyben Andreas Nilsson megállíthatatlannak tűnt.

Az első félidő hajrájára aztán rákapcsolt a hazai csapat, amely egy hosszabb gólcsend után, négy perccel a szünet előtt kiegyenlített. Gyors gólváltás következett, a második félidőre mégis kétgólos magyar előnnyel fordultak a felek, miután Pálmarsson pályára lépett, és Gasper Marguc időn túli hetese is utat talált a kapuba. Ekkor 11–13-at mutatott az eredményjelző.

A második félidőt szintén a Veszprém kezdett jobban, Ugalde góljával átmenetileg négygólosra növelte az előnyét. Sokáig azonban nem aludtak a hazaiak, Zsitnyikov beállásával új erőre kaptak, és felzárkóztak. Ezt követően beállt a háromgólos Veszprém-előny, s úgy tűnt, a különbség a végéig megmarad. A hajrára azonban felpörögtek a lengyelek, s mivel Ilics belemenése miatt elvették a labdát a magyar csapattól, Dmitrij Zsitnyikov egy kontra végén ikszre mentette a meccset (27–27). Úgy, hogy a magyar együttes még két góllal vezetett az utolsó percben. A Veszprém legeredményesebb játékosai a 6-6 gólt szerző Nilsson és Marguc voltak, míg a Plockban pályára lépett két román játékos, Ghionea és Racoțea.

A BL-csoportkör második fordulójában, szeptember 26-án, A veszprém a Flensburggal csap össze.

 

Kimaradt?