Mesterhármasra készül és Sennát is utolérheti Hamilton Szingapúrban

Különleges nagydíjra készül Lewis Hamilton Szingapúrban, hiszen a rajtok számát tekintve utoléri példaképét, Ayrton Sennát, és amennyiben nyerni tud, a futamgyőzelmek terén is éppen egálban lesz vele. Senna összesen 161 F1-es versenyen indult, mielőtt az 1994-es San Marinói Nagydíjon életét vesztette, és összesen 41 futamgyőzelmet aratott.

Hamilton mindkét értéket egyszerre érheti el, vagyis a bűvös 161. futamon arathatja pályafutása 41. győzelmét. Ezzel papíron utolérné Sennát, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ő a 158. futamán állította be ugyanezt az eredményt. A Mercedes versenyzője emellett egy kevésbé lényeges, de mindenképpen figyelemreméltó rekorddal is számolhat, hiszen harmadik elsőségét szerezheti meg a városállam versenyén.

„A fellegekben járok mostanában, és a mesterhármasra fogok hajtani” – ígérte a 30 esztendős pilóta. „Már kétszer nyertem itt, mindkét alkalommal a pole-ból, ami megmutatja, hogy milyen fontos az időmérő is. Nem lesz könnyű behúzni a harmadikat, egyáltalán nem” – mondta Hamilton, aki 2009-ben és 2014-ben nyert, 2012-ben pedig az élről esett ki műszaki hiba miatt, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy végül elfogadja a Mercedes ajánlatát.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?