Történelmi rajtot produkált a Ferencváros az Újpest elleni győzelemmel

A Ferencváros 2-1-re győzött Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában, szombaton, ezzel klubtörténeti jelentőségű rajtot produkált a bajnokságban. A zöld-fehérek csaknem fél évszázada kezdtek ilyen jól, mint most: nyolc győztes mérkőzést számláló bajnoki rajtot legutóbb 48 éve, 1967-ben ünnepelhettek.

Az Újpest Balogh Balázs szöglete után az élete harmadik magyar élvonalbeli meccsét játszó szenegáli csatár, Diagne Mbaye révén a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A várakozásokkal ellentétben a folytatásban elmaradtak a ferencvárosi rohamok, a hazaiak támadásépítése tűnt összeszedettebbnek, de ez ígéretes helyzeteket csak a hajrában eredményezett, azonban azok is kimaradtak.

A szünet után beleerősített az FTC, ám ez eleinte csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. A hazai drukkerek görögtüzeket gyújtottak és hanggránátokat robbantottak Dibusz Dénes kapuja mögött, ezért a tizenhatos sűrű ködbe borult, de Kassai Viktor játékvezető nem szakította félbe a játékot. Néhány ferencvárosi helyzet után a góllövőlistát vezető Böde Dániel szezonbeli kilencedik találatával egyenlítettek a vendégek, majd a tizedik góljával az utolsó előtti percben a győzelmet is megszerezték.

Az FTC az előző idényt is hozzászámítva immár legutóbbi 28 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig 11 mérkőzés óta tart.

Kimaradt?