Balhéval hangolódtak éjszaka a pénteki magyar-román meccsre

Huligánok randalíroztak csütörtökről péntekre virradó éjjel Budapest belvárosában, a Deák tér és az Erzsébet tér környékén a magyar-román futballmérkőzés nagy napjának első órájában.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság péntek hajnalban azt közölte, hogy tizenhat személyt garázdaság elkövetése miatt állítottak elő, további egy személyt pedig azért, mert egy intézkedő rendőrt is fellökött. Az MTI információi szerint több rendőrautót is megrongáltak. A rendőrség komoly erőkkel vonult ki, az Origo kérdésére válaszolva 3-400-ra tették a balhét állítólag kezdeményező, román keménymag létszámát.

Korábban több médium is arról írt, hogy a péntek esti magyar-román Európa-bajnoki labdarúgó-mérkőzésre készülő magyar ultrák nekiestek a meccsre érkezett vendégszurkolóknak. Az MTI úgy tudja, hogy nemcsak a belvárosban, hanem a Városligetben is volt összecsapás a két tábor között.

Az index.hu helyszíni forrásra hivatkozva megemlíti, hogy a rendőröket megtámadó "feketeruhás kopaszok" közül egyet biztosan elfogtak, míg többeket az Astoria környékén kaptak el. A vs.hu arról írt, hogy a környéken több hangos durranás is hallatszott, egyelőre nem tudni, hogy ezeket mi okozta.

Kapcsolódók

Kimaradt?