Kevin De Bruyne lett a világ második legjobban kereső focistája

A Manchester City labdarúgócsapata vasárnap délután bejelentette, hogy átigazolta Kevin De Bruyne-t a Wolfsburgtól.

„A lehető legmagasabb szintre akarok jutni játékosként, a legfontosabb pedig az, hogy a szezon végén legyen minek örülnünk, és talán nyerünk néhány trófeát” – nyilatkozta De Bruyne azt követően, hogy aláírta hat évre szóló szerződését.

Az átigazolási összegről egyik klub sem adott tájékoztatást, a Bild 80 millió euróról ír. Ez klubrekord lenne mindkét csapatnál. 

Az angol lapok úgy tudják, hogy az átigazolási összeg mellett a belga fizetése is döbbenetes lesz, a játékos ugyanis hat évre szóló, évi 15 millió fontos (20.5 millió euró) fizetést garantáló szerződést kapott a manchesteri kékeknél. Ez azt jelenti, hogy a Citynél De Bruyne havi 1.7 millió eurót vihet haza, hetente 395 ezer euró üti a markát. Viszonyításképp: sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo hetente 400 ezer eurót tesz zsebre a Real Madridnál, Lionel Messi 350 ezret az FC Barcelonánál. Bár nem sok klub közölt hivatalos adatokat játékosai fizetéséről, ezzel a szerződéssel – már persze ha nem csak pletykáról van szó – könnyen lehet, hogy Kevin De Bruyne lenne a világ második legjobban kereső futballistája.

De Bruyne a 17-es mezt kapta meg.

Kimaradt?