Női kézi BL: a Győri ETO felőrölte a Kolozsvári U Jolidont

A Győri Audi ETO hazai környezetben 37-26-ra nyert szombaton a Kolozsvári U Jolidon ellen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek zárófordulójában, így százszázalékos mérleggel várhatja a középdöntő keddi sorsolását. Gheorghe Covaciu tanítványai győzelem nélkül búcsúznak el a sorozattól.640gyor

A szünetig háromgólos előnyt szerzett a hazai csapat, ráadásul a kolozsváriak magyar kapusát, a volt győri Petróczi Viktoriát piros lappal végleg kiállították egy hosszú indításnál történt ütközést miatt.

A fordulást követően sokáig nem tudott ellépni a Győr, az utolsó negyedórában azonban nagyszerű játékkal fokozatosan felőrölte riválisa ellenállását, és 11 gólos különbséggel diadalmaskodott.

A csoport második továbbjutó helyéért vasárnap csap össze a Krim Ljubljana és a Podravka Koprivnica.

A csoport állása

  1. Győri Audi ETO KC 12 pont/6 mérkőzés
  2. Koprivnica 6/5
  3. Krim Ljubljana 4/5
  4. Kolozsvár 0/6

Csoportmásodik a Fradi

A másik magyar csapat, a Ferencváros csoportmásodikként jutott a nyolcas középdöntőbe, miután a csoportkör zárásán 30-23-ra kikapott szombaton a norvég Larvik otthonában.

Az FTC eddig százszázalékos volt, míg a Larvik csak egyszer, még október 21-én Dabason kapott ki 28-24-re. Így a mostani találkozó döntött a kvartett első helyéről, ehhez a skandinávoknak legalább öt góllal kellett nyerniük (vagy néggyel és minimum 28 dobott találattal).

A két középdöntős kvartettbe két-két csoportelső, illetve -második kerül.

Kimaradt?