Öt bajnoki címet szereztek a csíkiak 2015-ös tájfutó veterán országos bajnokságon

Augusztus 21. és 23. között a Prahova megyei Urlaţi és Plopu településeken megrendezett 2015-ös tájfutó veterán országos bajnokságon a VSK Csíkszereda tájfutó szakosztályának sportolói öt bajnoki címet szereztek.

A csíkiak különösen a rövidtávon voltak elemükben, amikor Ráduly Annamária (a Női 40 éves korosztályban), Szász János (Férfi 50) és Szász Neli (Női 45) első, Ráduly Róbert Kálmán (Férfi 40) pedig harmadik helyen végzett. A szombaton megrendezett hosszútávon és a vasárnapi középtávon Ráduly Annamária két első, Szász Neli egy második, Szász János és Ráduly Róbet Kálmán egy-egy negyedik helyezést ért el. A tájfutók veterán országos bajnokságán a csíkiak mellett Erdélyből a nagyváradi, a zilahi, a nagybányai, a kolozsvári, a szászfenesi, a marosvásárhelyi, a négyfalusi, a brassói, a felsőbányai és a viktóriavárosi egyesületek versenyzői vettek részt. Közülük, Ráduly Annamáriához hasonlóan további hatnak sikerült a triplázás: Cristina Sabău (Női 35, Brassói CSU), Mariana Frăşilescu (Női 50, Krajovai CSU), Sebestyén István (Férfi 40, Nagybányai Electrosistem), Gligor Pavel (Férfi 55, Kolozsvári Voinţa), Dumitru Cioban (Férfi 70, Szászfenesi Dudu) és Dopovecz Gyula (Férfi 80 éves korosztály, Négyfalusi CS Babarunca).

A három nap összetett időeredménye alapján díjazott Sănătatea Kupán a 16 év alattiak korosztályában Ráduly Csongor a harmadik helyen végzett.

Kimaradt?