A Chelsea bejelentette Pedro szerződtetését a Barcától

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, amit már napokkal ezelőtt tudni lehetett: a londoni klub szerződtette Pedrót a Barcelonától. 

Sokáig úgy tűnt, hogy a Barcelonánál kevés szerephez jutó támadó a Manchester Unitedben folytatja a pályafutását, ám a Chelsea harcba szállt és legyűrte a bajnoki riválist Pedro átigazolásának ügyében.

A szerződés időtartamát és az átigazolási díjat nem hozta nyilvánosságra a Chelsea, ám a hírek szerint a 28 éves világ- és Európa-bajnok támadó mintegy 30 millió eurójába került az angol bajnoknak.  

„Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, izgatott vagyok az új kaland miatt. Azért jöttem, hogy trófeákat nyerjek a Chelsea-vel. Hálás vagyok a klubnak, hogy lehetőséget ad nekem a kék mez viselésére” – mondta Pedro a Chelsea hivatalos honlapjának szerződése aláírása után.

Pedro 2004-ben került a Barcelona akadémiájára, majd 2008-ban mutatkozott be a felnőttek között. Az elmúlt hét évben öt bajnoki címet és három Bajnokok Ligáját nyert a katalán együttessel, a spanyol válogatottal pedig világ- és Európa-bajnok lett.  

Kimaradt?