Kirúgták a riportert megpofozó mexikói szövetségi kapitányt

Menesztették kedden Miguel Herrerát, a múlt vasárnap Arany Kupát nyert mexikói labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, mert megütött egy televíziós riportert. Decio de Maria, a közép-amerikai ország futballszövetségének elnöke azt mondta: egy ilyen incidens nem összeegyeztethető a szervezet alapelveivel.

"Az értékeink és az elveink minden eredmény felett állnak, a mi munkánkban a meccsek soha nem érnek ugyanis véget, és mint közszereplőknek, akik egy intézményt képviselnek, ezt minden helyzetben szem előtt kell tartanunk" – tette hozzá az elnök, aki arról még nem beszélt, hogy ki lesz Herrera utódja.

Az ügy előzménye, hogy Christian Martinoli, az Azteca televízió riportere azzal vádolta meg a mexikói kapitányt, hogy hétfőn, a philadelphiai repülőtéren megütötte és megfenyegette őt. A riporter korábban keményen kritizálta Herrera munkáját, ahogyan sok mexikói szurkoló is elégedetlen volt a csapat teljesítményével.

A válogatott a nyáron rendezett chilei Copa Américán nem jutott tovább a csoportkörből, majd az Arany Kupán is csak másodikként végzett a csoportjában, aztán a negyeddöntőből és az elődöntőből is vitatható tizenegyesek segítségével került a fináléba, ahol 3-1-re nyert Jamaica ellen.

A "Tetűnek" becézett Herrera 2013 októbere óta irányította a mexikói csapatot, amely a tavalyi brazíliai világbajnokságon nyolcaddöntős volt.

Kimaradt?