Paul Pogba lehet a világ legdrágább focistája

110 millió euró! Akár ennyit is hajlandó kifizetni a Manchester City Paul Pogbáért a Juventusnak. Ugyanakkor nem lesz könnyű dolguk az angoloknak, a francia középpályást ugyanis szinte az összes európai sztárcsapat szeretné megszerezni.

Paul Pogba hatalmas tehetség, ehhez kétség sem férhet. Ám az, hogy egy ilyen fiatal játékosért (még csak 22 esztendős), egy klub több mint 100 millió eurót is hajlandó legyen kifizetni, finoman szólva is érdekes. Márpedig a kiváló középpályást csakis ennyiért hajlandó elengedni jelenlegi kenyéradója, az olasz bajnok és kupagyőztes Juventus.

A kérők közt olyan csapatok vannak, mint a Chelsea, a Manchester City, a Barcelona, a PSG és most már a Real Madrid. A blancók a Benitez-éra első komoly igazolásaként számolnak Pogbával. „Paul hatalmas játékos, és nálunk még jobb lehet. Biztos vagyok benne, hogy feküdne neki a spanyol liga. Leginkább az tetszik benne, hogy a játék minden elemében nagyon erős, komplett futballista” - nyilatkozta Zinedine Zidane, a királyiak szakmai stábjának tagja.

A játékosért ugyanakkor az ősi rivális Barcelona is bejelentkezett. A katalánok átigazolásokért felelős sportigazgatója, Ariedo Braida szerint Pogbának a gránátvörös-kékeknél van a legnagyobb esélye arra, hogy kihozza magából a maximumot. „Mi nem azonnal szerződtetnénk őt, a terv az, hogy csak a következő idény végén érkezne Barcelonába, ahol kétség sem féhet hozzá, hogy a világ legerősebb játékosállománya várná majd. Egy ilyen keretben sokkal egyszerűbb minden, garantáltan nálunk fejlődhetne a legtöbbet” - nyilatkozta Braida.

Konkrét ajánlatot ugyanakkor a hírek szerint még csak a Manchester City tett a játékosért. Az angolok 80 millió eurót szánnának Pogba megszerzésére, ám a Juventus a La Gazzetta dello Sport szerint 110 milliónál olcsóbban nem hajlandó megválni klasszisától.

Akármi is lesz a nemrég nyílt átigazolási időszakban, amennyiben a rendkívül kelendő Pogba klubot vált, akkor - a 2009-ben a Manchester Unitedtől 94 millió euróért a Real Madridhoz szerződő Cristiano Ronaldót megelőzve - minden bizonnyal ő lesz a világ legdrágább futballistája.

Kimaradt?