Copa America: Agüero fejesével győzték le az argentinok Uruguayt

A Copa América B-csoportjának második fordulójában az argentin válogatott Sergio Agüero fejesével 1–0-ra megverte Uruguayt, ezzel a Jamaicát legyőző Paraguayjal holtversenyben a kvartett élén áll.

A meccs elejétől érezni lehetett, hogy az uruguayiaknak tökéletes eredmény lenne a döntetlen, Edinson Cavaniék ennek megfelelően a kapujuktól harminc-negyven méterre védekeztek, és csak a legritkább esetben tudtak veszélyes kontratámadást vezetni. A középpályások Lionel Messi semlegesítését viszonylag jól megoldották, így az első félidő nem tartozott a látványos játékrészek közé.

A szünet után az argentinok megtalálták a rést az uruguayiak védelmén, és az 58. percben megszerezték a vezetést. A PSG középpályása, Javier Pastore egy szép csel után Pablo Zabaletához játszott, akinek élesen középre lőtt labdáját Sergio Agüero előrevetődve, védhetetlenül a bal felső sarokba (1–0). Az albiceleste legutóbbi nyolc, Copa Américán szerzett góljából öt a Manchester City csatárának nevéhez fűződik.

Agüero egyébként a fejes után ráesett a vállára, amelyet aztán hosszú percekig fájlalt, mígnem a hajrában Gerardo Martino szövetségi kapitány beküldte a helyére Carlos Tévezt.

Az uruguayiak az egyenlítés reményében bátrabb játékra váltottak, ezzel az argentinok előtt is több terület nyílt, élvezetesebbé is vált a meccs, de újabb gól már nem született – pedig Diego Rolánnak hét méterről csak az üres kapuba kellett volna passzolnia a Sergio Romeróról kipattanó labdát.

Az argentinok sikerüknek köszönhetően átvették a vezetést a B-csoportban, s Uruguay ellen már 1967 óta veretlenek a Copa Américák csoportkörében.

PARAGUAY–JAMAICA

A találkozó 36. percében Dwayne Kerr kapus a tizenhatoson kívülre futva Edgar Benítezcombjára fejelt egy kifejezetten hosszú paraguayi indítást követően, a labda pedig a támadó combjáról az üres kapuba pattogott, miközben Kerr-rel együtt a teljes védelem tehetetlenül nézte, ahogy a góvonalon túlra kerül a labda (1–0).

A szerencsés találat ellenére Paraguay győzelme ugyanakkor teljesen megérdemelt, Roque Santa Cruzék jobbak voltak, sokkal több helyzetet dolgoztak ki a meccsen, négy perccel a gól előtt Kerr például nagyot védett az elemében lévő veterán csatár lövésénél.

Győzelmével Paraguay négy ponttal áll, és nagy lépést tett a továbbjutás felé, Jamaica pedig már csak a harmadik helyben reménykedhet.

A B-CSOPORT ÁLLÁSA 

  • 1. Argentína 2 1 1 – 3–2 4
  • 1. Paraguay 2 1 1 – 3–2 4
  • 3. Uruguay 2 1 – 1 1–1 3
  • 4. Jamaica 2 – – 2 0–2 0

Kimaradt?