Xaviék megsajnálták a Deport s leadtak egy pontot?

A spanyol La Liga vezetősége vizsgálatot indított a bajnokság utolsó fordulójában lejátszott Barcelona–Deportivo La Coruna mérkőzés kapcsán, miután Albert Lopo, a Depor játékosa azt nyilatkozta a Canal+ tévétársaságnak, 2–0-s Barca-vezetésnél megkérte Xavit, vegyenek vissza a tempóból.

A vége 2–2 lett, a Deportivo az egy pontnak köszönhetően biztosította bennmaradását – bár utóbb, az Elche kizárása miatt így is, úgy is bennmaradt volna.

A Mundo Deportivo szerint a mérkőzésen történtek megindították az LFP illetékeseinek fantáziáját, így több Barcelona-mérkőzést is górcső alá vehetnek. A Mundo Deportivo az LFP-s forrására hivatkozva azt írja, az ilyen esetekben valóban vizsgálatot kell indítani.

A Cadena Ser rádió kiemeli, hogy Lopo barcelonai születésű játékos, és bár Espanyol-nevelés, a korosztályos válogatottakban együtt játszott Xavival, akinek jó barátja. A Cadena Ser megkereste a játékost, aki a meccs után azt mondta, azért kérte meg Xavit, mert mindkét csapatnak jó az iksz. „A Barcelona végig száz százalékot adott. Egyáltalán nem kértem arra Xavit, hogy lazítsanak” – mondta a rádióállomásnak Lopo.

Kimaradt?