Megszületett Görbicz Anita és Vincze Ottó kisfia

Ma reggel, 7:55 perckor világra hozta a világ egyik legjobb irányítójának tartott magyar kézilabdás, Görbicz Anita az első gyermekét. A kisfiú 3360 grammal és 49 centiméterrel született, nevét pedig apjáról, Vincze Ottóról kapta, aki jelenleg Viadukt-SE Biatorbágy játékosaként rúgja a bőrt. A szülés rendben zajlott, a baba és a mama is egészségesek - adta hírül a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának hivatalos honlapja.

Görbicz Anita, becenevén Görbe (Veszprém, 1983. május 13. –) magyar kézilabdázó, a Győri Audi ETO játékosa és a magyar női kézilabda-válogatott irányítója. Eddigi legnagyobb sikerei a Győrrel szerzett két BL-győzelem volt. A válogatottal a legjobb eredménye a 2003-ban szerzett világbajnoki ezüstérem. A világ legjobb női kézilabda-játékosának választották 2005-ben.

Görbicz Anita tavaly egy időre búcsút intett a kézilabdának, ám elmondása szerint ezt nem is bánja annyira. „Húsz évig a kézilabda játszotta nálam a főszerepet, most pedig úgy érzem, hogy eljött az idő arra, hogy belekóstoljak az anyaságba is. Elhatározásomat a nyár elején a klubommal, és Németh András szövetségi kapitánnyal is egyeztettem, akik elfogadták a döntésemet, így a jelenlegi szezonra ennek fényében készültünk. Boldog vagyok, mert a baba egészséges, és én is jól érzem magam a bőrömben. Mérkőzést már nem vállalok, de az edzéseken továbbra is szeretnék részt venni a jóváhagyott terhelés keretein belül" - nyilatkozta még októberben az újdonsült kismama.

Kimaradt?