Roland Garros: Djokovic esélyt sem adott Nadalnak (VIDEÓ)

A világelső Novak Djokovic lehengerlő játékkal, három játszmában nyert a címvédő, kilencszeres győztes Rafael Nadal ellen a francia nyílt teniszbajnokság férfi egyes küzdelmeinek szerdai negyeddöntőjében.

Djokovic magabiztos játékkal kezdett, könnyedén lépett el 4:0-ra, Nadal azonban ezt követően új erőre kapott, és elképesztő erőfeszítések árán egyenlített. Ezután újra a szerb játékos vette át az irányítást, a mallorcai riválisa főként csak védekezett. Djokovic végül a hatodik játszmalabdáját értékesítve 67 perc alatt nyerte az első szettet.

A második játszmában is Djokovic volt fölényben, s viszonylag könnyedén került kétszettes előnybe. Nadal pályafutása 95. Roland Garros-mérkőzésén először került 2-0-ás hátrányba. A harmadik felvonásra Nadal megtört, egyre többet hibázott, ezt pedig Djokovic simán kihasználta, s összességében könnyedén nyerte a mérkőzést.

https://www.youtube.com/watch?v=wznEsLxyRKM

A két sztár 44. alkalommal találkozott egymással, Nadal a vereséggel együtt 23-21-re vezet, azonban legutóbbi hét találkozásuk alkalmából hatszor már Djokovic volt a jobb. A Roland Garroson hetedszer kerültek szembe egymással, Djokovic első ízben diadalmaskodott.

Nadal mérlege így 70-2-re "romlott" a Roland Garroson. Az elmúlt öt évben nem vesztett mérkőzést, legutóbb, s mindezidáig egyetlen alkalommal a svéd Robin Söderlingtől kapott ki a 2009-es nyolcaddöntőben.

Eredmények, negyeddöntő:

férfiak:
Djokovic (szerb, 1.)-Nadal (spanyol, 6.) 7:5, 6:3, 6:1

nők:
Bacsinszky (svájci, 23.)-Van Uytvanck (belga) 6:4, 7:5
S. Williams (amerikai, 1.)-Errani (olasz, 17.) 6:1, 6:3

Az elődöntőben:
S. Williams-Bacsinszky
Ivanovic (szerb, 7.)-Safarova (cseh, 13.)

Kapcsolódók

Kimaradt?