Olyan ajánlatot kapott a Herthától Dárdai, mint még soha senki

A Bild értesülései szerint Dárdai Pál és a Hertha BSC megegyezett egymással, így a magyar válogatott szövetségi kapitánya marad a berlini együttes vezetőedzője. A 39 éves szakember határozatlan idejű szerződést kap a fővárosiaktól, amire korábban nem volt példa a Hertha történetében.

Megszületett a megállapodás Dárdai Pál és Michael Preetz, a Hertha klubmenedzsere között – írja a Bild. A német lap úgy tudja, a magyar válogatott szövetségi kapitánya határozatlan idejű szerződést köt a berlini csapattal, ilyen kontraktust pedig korábban még egy szakemberrel sem kötöttek a fővárosiak.

A megállapodás értelmében Dárdai 120 ezer eurós éves fizetését 600 ezer euróra emelik.

A Bild úgy tudja, ha a magyar szakember nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, és távozik a vezetőedzői posztról, akkor is marad a klub alkalmazásában. Ez esetben Dárdai ismét az utánpótlásban dolgozhatna – tehát nem veszítené el az állását –, fizetését csökkentenék, míg a berlini egyesületnek nem kellene végkielégítést fizetnie.

A legmagasabb edzői képesítést megszerző Dárdai munkáját ezentúl is Rayner Widmayer segíti, akivel már korábban megegyezett a vezetőség. A szerződés aláírására a jövő hét elején kerül sor.

A Kicker korábban arról írt, hogy a megegyezés előtti legnagyobb akadály a keretátalakítás kérdése. A magyar edző nem látott maga előtt elég mozgásteret, és kérdésesnek tartotta, át tudja-e elvárásainak megfelelően formázni a Herthát. A legfrissebb hírek szerint ebben a kérdésben is dűlőre jutottak a felek.

Kimaradt?