A Sevilla Varsóban megvédte EL-címét (GALÉRIA)

A Sevilla 3-2-re verte a Dnyipro Dnyipropetrovszkot a labdarúgó Európa Liga varsói döntőjében, ezzel megvédve tavalyi címét.

Rögtön az első percekben vezetéshez juthatott volna a Sevilla, de a Dnyipro megúszott egy tizenegyest. Aztán a túloldalon az ukrán támadók előtt adódott helyzet, és a sorozat meglepetéscsapata a döntőben is meglepetést szerzett korai góljával: a 7. percben egy gyors indítás után a jobb oldalon folyt a Dnyipro támadása, amelynek végén Matheus adott középre, ahol Kalinic érkezett és fejjel szerzett vezetést. A folytatásban a Sevilla próbálkozott gyorsan egyenlíteni, de komoly helyzete nem volt a címvédőnek. A 24. percben Banega szöglete után Kolodzieczak fejjel vette célba az ukránok kapujának felső sarkát, de Bojko védeni tudott. A félidő közepén aztán három perc alatt fordított a Sevilla, a 28. percben Banega beadása után Bacca passzolt Krychowiak elé, aki nem hibázott. Az egalizálás után még fel sem ocsúdtak az ukránok, máris jött a második spanyol gól: Reyes remek indítása után Bacca került helyzetbe, majd egy csellel tisztára játszotta magát, és az üres kapuba gurított, ezzel lett 2-1 a Sevillának. A félidő hajrájában sikerült az ukránoknak kiegyenlíteni: a 44. percben Rotan szabadrúgásból 18 méterről vállalkozott lövésre, a labda a jobb sarokban kötött ki.

A fordulás után a Sevilla vette a kezébe a meccs irányítását, az ukránok kicsit háttérbe szorultak, de a címvédő sokáig nem tudta ismét megtörni az ukránok védelmét. A 64. percben egy szögletet követően Matos fejelt veszélyesen, de próbálkozása a léc fölött suhant el. A fölény aztán felőrölte a Dnyipro ellenállását, az ukrán védelem hibáját Bacca használta ki: 3-2! A hajrához közeledve a spanyolok el is dönthették volna az összecsapást, ebben Bojko akadályozta meg őket többször is. Az utolsó percekben Matheus rosszulléte okozott ijedtséget, a játékos egyik pillanatról a másikra összesett a pályán, és hordágyon kellett levinni.

Végül a négyperces hosszabbításban sem volt lehetősége a Dnyiprónak az egyenlítéshez, így a Sevilla 3-2-re nyerte az Európa Liga varsói döntőjét, és ezzel megvédte címét. Az adalúz gárda fennállása 4. EL-elsőségét szerezte, és jövőre - az UEFA szabályváltoztatása nyomán - a Bajnokok Ligájában próbálhat szerencsét.

Európa Liga, döntő:

  • Sevilla-Dnyipro 3-2 (2-2)
  • G.: Kalinic 7., Rotan 44., ill. Krychowiak 28., Bacca 31., 73.

Kimaradt?