Szombat délelőtt rajtol a X. Tour de Tur

Szombat délelőtt 9 óra után rajtol a régió legnagyobb és egyben legnépszerűbb bicikliversenye, a Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE), a Pro Racens és a Multisalva rendezte Tour de Túr.

Indulás a megszokott helyszínről, Szatmár megye egyik legszebb és legváltozatosabb táján lévő Muzsdalyi-tó, amely Avasújváros erdős, lankás határában található. A vetélkedő célja nem profi kerékpározókat nevelni, hanem a szabadban való mozgás, az egészséges életmód, valamint a védett területek népszerűsítése. Ezért 14 évtől felfelé bármilyen korosztály tagja, nő és férfi egyaránt részt vehet rajta, Ennek megfelelően az igen változatos terepen „bekarikázható” távolság nőknek 38,férfiaknak 50 kilométer.

Mint a rendezvény sajtósa, Demcsák Mátyás elmondta: a jubileumra való tekintettel több újdonságot is bevezetnek. Például a tó körül külön körversenyt (úgynevezett Lake Race-t) rendeznek a hosszabb távot nem vállaló biciklistáknak a megméretésére. Mint ahogy újdonság az is, hogy bevezetik a chip-es időmérést, ami a beérkezési sorrend pontosabb meghatározását teszi lehetővé, ami a díjazásnál is nagyon fontos.

A bejegyzett nevezések szerint szombaton több száz biciklista gyülekezik és pedálozik a muzsdalyi tó körül, ami már önmagában is szép példája a hasznos szabadidő-töltésnek.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?