Kosárlabda: pokolian nehéz helyzetben a Marosvásárhelyi BC

Pokolian nehéz helyzetbe került a Marosvásárhelyi BC az országos kosárlabda bajnoki döntőjében, ugyanis a három megnyert mérkőzésig tartó sorozat első két, Ploieștien lejátszott összecsapását elvesztette. Az „életbe maradáshoz” az szükséges, hogy a következő két, hazai csarnokban rendezett mérkőzést megnyerje és így esélyt adjon magának az ötödik, mindent eldöntő meccsre.

A Ploiești Olimpia-csarnokban megrendezett első, hétfő esti mérkőzés nagy hiányzója a vendégek irányítója, Filip Adamovics volt, akit közvetlenül az összecsapás kezdete előtt értesítettek, hogy lejárt az éves orvosi igazolása. A bakiért utóbb Lorencz Lajos vállalta a felelősséget és lemondott a BC-nél betöltött ügyvezető igazgatói tisztségéről. Az egyik legponterősebb játékosa nélkül kiállni kénytelen BC végig másodhegedűs szerepre kényszerült és 79-70-re elvesztette az összecsapást.

A második, kedd esti mérkőzésre sikerült beszerezni a szükséges orvosi pecsétet így már teljes csapattal állhatott ki a Maros-parti alakulat. 

Ennek ellenére az első negyedet leszámítva nem találták meg a ritmust csak kisebb periódusokra, így ezt az összecsapást is a dél-romániaiak nyerték meg, ezúttal 81–67-re.

 

Victorie din nou pentru echipa noastra !Un succes duminica seara la Mures , în meciul trei al finalei campionatului, ar trimite titlul din nou la Ploiesti !#LuptamPentruDADO #Champ11

Posted by Asesoft on Tuesday, May 19, 2015

A vendégeknek nagyon sok sikertelen kísérletük volt a hárompontos vonaltól, illetve a lepattanók tekintetében is jobb volt az Asesoft. Barro akárcsak az első mérkőzésen, most is ponterős volt, illetve képes volt felvenni a versenyt Zigeranoviccsal, ezt pedig a lepattanóinak száma is alátámasztja.

Adamovic irányításávál nagyszerűen kezdett a vendég együttes, Peciukas és Ivanovics hárompontosai előnyhöz jutatták a Mr. P. tanítványait. Barro is hamar feliratkozott a pontszerzők listájára, majd egy újabb Dykes kosárral már 10–2-re vezettek a Tigrisek. A folytatásban Flowers és Runkauskas találataival fel tudtak zárkózni a házigazdák, így a negyed végén mindössze három pont előnye volt a Maros-partiaknak (18–21).

A második játékrészben egyértelműen az Asesoft akarata érvényesült, illetve kihasználták a vásárhelyiek védelmi hibáit, így távoli találatokkal, azaz 6(!) triplával átvették a vezetést a félidő végére (45–41).

A szünet után jól kezdett a BC, hiszen egy 7–0-ás sorozattal visszavették a vezetést. Előbb Peciukas talált be a hárompontos vonal mögül, majd Dykes is pontot szerzett, utána pedig újra a litván jeleskedett (45–48). A folytatásban Runkauskas és Pelekanos egy-egy triplával „szóltak bele” a játékba. A jó kezdés ellenére ezt a játékrészt is elveszítették a vásárhelyiek, és továbbra is csak szaladtak az eredmény után (67–60).

Az utolsó negyed egy felért egy kisebb katasztrófával a marosvásárhelyiek számára, akik 7 pontot dobtak 10 perc alatt. Ivanovics, Adamovics és Peciukas is csak erőltette a távoli dobásokat, és a mérkőzés során 24 kísérletből mindössze 6(!) landolt a gyűrűben.

Folytatás május 24-én a ligeti sportcsarnokban. Amennyiben a hazaiaknak sikerül győzni, akkor másnap is összecsapnak a döntősök.

Kimaradt?