Pénteken hoz döntést a CAS a Kolozsvári CFR 24 pontjáról

Kedden hallgatta meg a lausanne-i Nemzetközi Sportbíróság (CAS) kijelölt bírója, az angol Mark Andrew Howell a feleket abban a perben, amelyet a Kolozsvári CFR indított a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) ellen a fegyelmi bizottság által kiszabott 24 pontos levonás miatt. A román sportsajtó egybecsengő információi szerint a döntést pénteken hirdetik ki.

A kolozsvári vasutasokat nyolc fős ügyvédcsapat képviselte a CAS-nál, a FRF pedig két olyan jogászt küldött Svájcba, akiknek az alapfokon és a fellebbviteli szinten is hozott pontlevonásos büntetés meghozatalában is szerepe volt. 

A labdarúgó Liga 1 tabellája lényeges változáson eshet át a CFR-nek kedvező döntés esetében, ugyanis amennyiben a vasutasok visszakapnák a levont 24 pontot, akkor 54 ponttal felugornának a dobogó legalsó fokára a bajnoki aranyért küzdő Marosvásárhelyi ASA és fővárosi FCSB mögé. Ezzel jelentősen megnőne a csődvédelmet kért klub túlélési esélye is, ugyanis a televíziós jogdíjakból nagyobb összeg jutna az egyesületnek és a csapat játékosaival is nagyobb valószínűséggel sikerülne szerződést hosszabbítani.

Kimaradt?