Challenge Kupa-döntő: négy gólos hátránnyal tért haza az SZKT

Nagy hőségben, mintegy kétezer szurkoló előtt rendezték meg a portugáliai Bragában a Challenge Kupa fináléjának első felvonását. Az odavágót a házigazda, az ABC Braga indította jobban, magához ragadta a kezdeményezést, kihasználta a Székelyudvarhelyi KC minden apró hibáját, végig vezetett egy-két góllal. A vége 32-28 lett, folytatás egy hét múlva Székelyudvarhelyen.

Az első játékrész derekán Szabó Levente védéseinek is köszönhetően a 17. percben sikerült az egyenlítés (10–10). Igaz, nem sokáig volt egál, a portugálok visszavették a kezdeményezést, a szünetre pedig elhúztak néggyel (18–14).

A második játékrészben is folyamatosan azért küzdött az SZKC, hogy ne legyen tetemes a hazaiak előnye, annak ellenére, hogy már a 37. percben elérték, hogy hattal vezettek (22–16). Vladimer Rusia, Goran Kuzmanoszki és Andrei Mihalcea húzta meg a végét, három gólnál közelebb viszont nem sikerült kerülniük a vendégeknek.

A végső sípszókor 32–28-at mutatott az eredményjelző, a négygólos különbség ledolgozható az egy hét múlva esedékes visszavágón.

Challenge Kupa, döntő, odavágó:

  • ABC Braga–Székelyudvarhelyi KC 32–28 (18–14)
  • Gól: Mihalcea, Rusia 7-7, Kuzmanoszki 6, Ramba 3, Majnov, Onyejekwe 2-2, Ferenczi 1.
  • Hetesek: 5/4, illetve 5/4.
  • Kiállítások: 6–6 perc.

Kimaradt?