EL: nincs olasz döntős, Dnipro-Sevilla finálét rendeznek

A hazai pályán lejátszott 3-0 után a Sevilla idegenben is legyőzte a Fiorentina csapatát 2-0-ra, ezzel nagyon simán jutott be az Európa Liga döntőjébe. Ott majd ukrán csapattal, a Dnipróval találkozik, amely a Napolit ütötte el a továbbjutástól a másik elődöntőn.

Megvédheti tehát a címét a Sevilla csapata, amely tavaly a Benficát verte a fináléban büntetőkkel. A spanyolok továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, hiszen azok után, hogy hazai pályán 3-0-ra legyőzték a Fiorentinát, idegenben már a 22. percben vezetéshez jutottak Carlos Bacca találatával. Öt perccel később ráadásul Daniel Carrico is eredményes volt, ezzel összesítésben már 5-0-ra vezettek a spanyolok. A 67. percben Josip Ilicic büntetőből szépíthetett volna a Violáknak, azonban kimaradt a 11-es, így végül nagyon simán jutott ismét EL-döntőbe a Sevilla, ahol a negyedik elsőségét veheti majd célba (eddig 2006-ban, 2007-ben és 2014-ben győztek, azaz egyszer már megvédték a címüket).

Az ellenfele az ugyancsak olasz Napolit búcsúztató ukrán Dnipro lesz majd. A nápolyi 1-1 után tudni lehetett, hogy az olasz csapatnak mindenképpen gólt kell majd szereznie a továbbjutáshoz, és ehhez már a 8. percben nagyon közel állt, ekkor Gonzalo Higuain bombáját védte az ukránok kapusa, Denisz Bojko. Ugyanez a párharc 20 perccel később is megismétlődött, ekkor fejjel veszélyeztetett az argentin, és ismét bravúrt mutatott be a kapus. A második félidőben aztán Szeleznyov találatával az ukránok jutottak előnyhöz, a Napolinak pedig a későbbiek során sem sikerült gólt szereznie, így 2-1-es összesítéssel a Dnipro jutott a fináléba, az ukrán csapat története első európai fináléjára készül.

A döntőt varsói Nemzeti Stadionban rendezik majd.

Európa Liga, elődöntők

  • Dnipro (ukrán)–Napoli (olasz) 1–0 (Szeleznyov 58.), tj: a Dnipro, 2–1-es összesítéssel
  • Fiorentina–Sevilla 0–2 (Bacca 22., Carrico 27.), tj: a Sevilla, 5–0-s összesítéssel

Kimaradt?