Liga 1: már csak 1 ponttal, de még mindig vezet az ASA

A Marosvásárhelyi ASA nagy botlását a fővárosi FCSB kisebb botlása követte a labdarúgò Liga 1 31. fordulójánai vasárnapi mérkőzésein, így aztán a Maros-parti alakulat, ha csak egy ponttal is, de vezeti a tabellát. Az etap legbagyobb arányú győzelme a Fellegváron született, ahol a Kolozsvári CFR 4-0-lal kiütötte az Európa-ligára hajtó FC Botoşanit.

Már a forduló előtt tudni lehetett, hogy pokolian nehéz, harcos mérkőzés vár a listavezető ASA-ra Szászmedgyesen, ugyanis a kiesés elől menekülő Gaz Metan számára minden pont aranyat ér. Erre még rátett egy lapáttal a megeredt eső, ami egy idő után rizsfölddé változtatta a pályát. Az idő telésével egyre idegesebb vendégek számára a 90. percben jött el a vég, amikor Băjenaru gólja után elúszott az addig sem nagyon akart 1 pont.

Az összecsapás után a román sporttelevíziók már kész ténykény kezelték, hogy a címvédő FCSB visszaveszi listavezetői helyét a tabellén, ugyanis a fővárosiak hazai pályán fogadták a Concordia Chiajnát. Igazolni látszott őket, hogy Gigi Becali csapata hamar vezetéshez jutott egy büntetőnek köszönhetően. Sebastian Colțesecu a második félidő elején „igazságosan” megítélt egy tizenegyest a vendégeknek is, aki utóbb egy szabadrúgásból lőtt góllal a vezetést is átvették. A FCSB-nek végül sikerült egyenlítenie és a hőn áhított és biztosra vett 3 pont helyett az 1 pontocskának ...mérgelődhetett. Tény viszont, hogy az ASA 2 pontos előnye 1 pontra apadt akkor, amikor még három forduló van hátra a bajnokságból.

Az etap legszebb mérkőzését Kolozsváron játszották, ahol a CFR 4-0-s eredménnyel kiütötte az Európa-ligára hajtó FC Botoșanit. A 24 pontos levonás miatt kieső helyen álló vasutasok remek formába lendültek, erő- és támadófocijukra kevés hazai csapat képes jelenleg. A találkozó első két gólját lövő Grégory Tadé már 14 találatnál tart, amivel Bogdan Alexandru Mitreával közösen vezeti a bajnokság góllövő listáját.   

Liga 1., a 31. forduló eredményei

  • Pandurii–Brassói FC 2-0
  • Viitorul–Bukaresti Dinamo 0-2
  • CSU Craiova–CSMS Iasi 0-1
  • Petrolul Ploieşti–Kolozsvári U 1-0
  • Kolozsvári CFR–FC Botoşani 4-0
  • Medgyesi Gaz Metan–Marosvásárhelyi ASA 1-0
  • Steaua–Concordia Chiajna 2-2

Hétfői mérkőzések

 

  • Astra–Oţelul (18.00, Digi Sport 1, Dolce Sport 1, Look Plus)
  • Ceahlăul–Rapid (20.30, Digi Sport 1, Look TV)

 

Kimaradt?