Férfi kézi: az alapszakasz-győztes SZKC elbukta a negyeddöntőt

Már a negyeddöntőben kiesett a férfi kézilabda országos bajnokság alapszakaszát megnyerő Székelyudvarhelyi KC, miután a két győzelemig tartó sorozat második, hazai pályán játszott mérkőzésén büntetődobások után kikapott a Potaissa Torda csapatától. 

A második találkozót jól, gólokkal indította a házigazda, az ellenlábas viszont végig tapadt, nem engedte, hogy nagy előnyre tegyenek szert, a félidő derekán egy pillanatra még átvette a vezetést is. A hazai csapatra ez ébresztőként hatott, gyorsan visszaállították a különbséget, a pihenőre 15–12-es hazai vezetéssel mehettek a felek.

A játék képe a második játékrészben sem változott sokat. Ugyanúgy fej-fej mellett haladt a két gárda, igaz, hogy egyre többet hibázott az SZKC, amit rendre góllal büntettek. A végjáték volt a döntő. Az alapszakaszt megnyerő gárda újból visszajött kétgólos hátrányból, de már képtelen volt dűlőre vinnie a csatát. Döntetlent mutatott az eredményjelző a lefújáskor.

A hetesek döntöttek, ahol szerencsésebb volt a Potaissa, így ő megy tovább.

A Székelyudvarhelyi KC a versenykiírás áldozata lett, a két gárda között az oda-visszavágót követően huszonegy pont volt a különbség.

 

Kimaradt?