EL: fél lábbal döntőben a Sevilla, meglepetés döntetlen Nápolyban

A labdarúgó Európa Liga elődöntőjének első meccsén a Sevilla három góllal verte a Fiorentinát, a Napoli csak ikszelt a Dnyipro Dnyipropetrovszk ellen.

A címvédő hazai pályán az első negyedórában megúszott egy nagy vendéghelyzetet, majd a 17. percben megszerezte a vezetést. Bacca középről passzolt a jobboldalon érkező Aleix Vidal elé, aki a tizenhatoson belülről a jobb sarokba passzolt. A gól után a Sevilla vette a kezébe az irányítást, a Fiorentina alárendelt szerepet játszott. Az 52. percben duplázta meg az előnyét a Sevilla, újra Vidal volt eredményes, ezúttal közelről vette be az olaszok kapuját. A mérkőzés hajrájában az egy perccel korábban beállt Kevin Gameiro volt eredményes, a 75. percben szerzett góljával eldöntve a meccset, és talán a párharcot is. A Sevilla 3-0-ra nyert, nagy lépést téve a döntőbe jutás felé.

A Napoli ugyan vezetést szerzett hazai pályán a Dnyipro ellen, a gólnélküli első játékrész után David Lopez öt méterről fejelt az ukránok kapujába. Bár az olaszoknak rengeteg helyzetük volt, egyiket sem tudták gólra váltani, elsősorban Bojko kapus remek védéseinek köszönhetően. Az ukránok a végére tartogatták a csattanót, a 81. percben Szeleznyov egyenlített ki, igaz, lesről, ezzel megszerezve a nagyon fontos idegenbeli találatot. Az utolsó percekben Rafa Benítez alakulata megállás nélkül támadott, de maradt az 1-1 az ukrajnai visszavágó előtt.

Európa Liga, elődöntő:

  • Sevilla (spanyol)–Fiorentina (olasz) 3–0 (Aleix Vidal 17., 52., Gameiro 75.)
  • Napoli (olasz)–Dnipro (ukrán) 1–1 (D. Lopez 50., ill. Szeleznyov 81.)

Kimaradt?