Gyönyörű „búcsúajándékot” kapott játékosaitól Jürgen Klopp

A Bayern München és a Borussia Dortmund 1–1–re végzett egymással a rendes játékidőben a Német Kupa elődöntőjében, majd a hosszabbítás nem született gól, a tizenegyeseket pedig a dortmundiak sokkal jobban rúgták jobban. A Dortmund a döntőben az Arminia Bielefeld–VfL Wolfsburg összecsapás győztesével találkozik.

A német sajtó azt találgatta a mérkőzés előtt, hogy vajon ez lesz-e Jürgen Klopp utolsó „Klassikere" edzői pályafutása során – szerintünk nem –, a szurkolók pedig azt latolgatták, hogy visszavesz-e a Bayern annyira a bajnoki cím megszerzése után és a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-párharc előtt, hogy legyen esélye a Dortmundnak ellene idegenben.

Hamar kiderült, hogy azt is hozzá kellett volna tenni, hogy vajon akar-e majd futballozni a Dortmund, ugyanis az első félidőben közepes tempóval is maximálisan uralta a mérkőzést a Bayern, és teljesen megérdemelten szerzett vezetést – „természetesen" Robert Lewandows kitalálatával.  1–0!

Jellemző módon az első negyedóra legemlékezetesebb jelenete egy pengés Thiago Alcántara-csel volt, aztán jött a gól (amelyet dortmundi védelmi hibák sorozata előzött meg), majd a szünet előtt a lengyel ék távolról is majdnem bevette Mitchell Langerak kapuját.

A második félidőben felpörögtek az események, a Bayern jóvoltából: Thomas Müller kihagyott egy ordító helyzetet, Lewandowski lövését a léc, majd Müller cselét Marcel Schmelzer keze hárította, de ez utóbbi esetet nem követte büntető.

Ám elkövette azt a hibát a Bayern, hogy helyzetei kihagyása után visszavett a tempóból, és ez most is megbosszulta magát: a csereként beállt Henrih Mhitarjan passzát Pierre-Emerick Aubameyang a gólvonal mögé küldte becsúszva: 1–1!

Miközben a csereként pályára lépő Arjen Robben ismét megsérült, és Mario Götze váltotta, egyre több helyzetet alakított ki a Dortmund, ám Manuel Neuer mindent megtett azért, hogy rekorderként zsinórban ötödször is finalista legyen a Német Kupában, így következhetett a hosszabbítás.

Klopp pályára vezényelte a hosszabbítás előtti szünetben a veterán Sebastian Kehlt is, akinek biztosan ez volt utolsó Bayern elleni derbije. Szintén a kispadon kezdett Bastian Schweinsteiger, aki nagy helyzetet hagyott ki a 101. percben, majd kiállították róla Kevin Kamplt – aki szintén csereként szállt be a rangadóba.

Szűk negyedóráig emberelőnyben játszott a végén a München, de Schweinsteiger és Mario Götze is elhibázta a maga ziccerét, így következhettek a tizenegyesrúgások.

Az „orosz rulettben" sokkal jobban jártak a vendégek, Philipp Lahm és Xabi Alonso is elcsúszott lövés közben, Neuer a lécre bombázott, Götze lövését fogta Mitchell Langerak – Ilkay Gündogan és Kehl értékesített 11-ese így elég volt ahhoz, hogy május végén Klopp a Német Kupa döntőjében búcsúzhasson a Dortmundtól.

Kimaradt?