Mick Schumacher már az első versenyén futamot nyert

Már az első versenyhétvégéjén futamgyőzelmet aratott Mick Schumacher, a hétszeres Formula–1-es világbajnok Michael Schumacher 16 éves fia a tehetségek számára kiírt F4-es sorozatban.

A Németországban és Ausztriában zajló sorozat első nagydíjára Oscherslebenben került sor, ahol az első futamon, szombaton a legjobb újoncként a kilencedik helyen zárt, vasárnap pedig előbb a 12., majd a fordított rajtrácsos harmadik versenyen a második helyről rajtolva elsőként végzett.

A Van Amersfoort versenyzője fél másodperces előnnyel ért célba egy késői biztonsági autós időszakot követően, Joseph Mawsont megelőzve. Schumacher az első versenyhétvége után 27 pontot szerezve az ötödik helyen áll az összetettben, az újoncok mezőnyében viszont 65 egységet gyűjtve ő vezet. A következő nagydíjra Ausztriában kerül sor, június 6–7-én a Red Bull Ringen köröznek a tehetségek.

„Természetesen eksztázisban vagyok! – nyilatkozta a futam után Mick Schumacher.– Az első versenyhétvégém nem is alakulhatott volna jobban. Jól kezdtünk, mert az abroncsaim még mindig jó állapotban voltak, és onnantól kezdve jól is ment minden, egészen a végéig, ahol megint szoros lett a verseny.”

„Nem voltam túlságosan boldogtalan a biztonsági autó miatt. Mindent egybevéve nagyon elégedett vagyok a szezonrajttal, és várom a következő futamokat” – tette hozzá Michael Schumacher 16 éves fia.

Kimaradt?