Négy óriás jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

A kedd esti kilenc gól után szerdán csak egy találat esett a labdarúgó Bajnokok Ligája két negyeddöntőjében és arra is várni kellett 88. percet. A gólszegény játéknap végén a Real Madrid és a Juventus Torino örülhetett, amely a kedden továbbjutott FC Barcelona és Bayern München mellett ott lesz a sorozat elődöntőjében. Sorsolás pénteken.

MONACO–JUVENTUS

Jürgen Klopp, a Dortmund vezetőedzője a Juventus elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt azt mondta, a labdarúgás egyik leghálátlanabb feladata játszani egy olasz csapat ellen, amelynek a döntetlen is jó. Ezt a nagy igazságot most Leonardo Jardim is megtapasztalta.

Az első mérkőzést 1–0-ra megnyerő Juventusból hiányzott a sérült Pogba és Cáceres, viszont Barzagli vállalta a játékot, így Massimiliano Allegri csapata 3–5–2-ben állt fel. A Monacóba bekerült az első mérkőzést kihagyó Toulalan, de Ricardo Carvalho hiányzott, Nabil Dirar pedig csak a kispadra került, akárcsak Berbatov.

A Monaco a bolgár csatár nélkül is három támadóval állt fel, és rögtön nyomás alá helyezte a Juvét. Persze ez sem magyarázza meg, miért húzta el kézzel a labdát a földön fekvő Chiellini Joao Moutinho elől, s kapott sárgát a 45. másodpercben. A Monaco beszorította a kapuja elé a Juventust, de hiába Kondogbia próbálkozásai, Buffon magabiztosan védett.

A 30. percben Chiellini Moutinhóval szemben szabálytalankodott, de nem kapta meg a második sárga lapját. Később Kondogbia esett el Vidal és Chiellini között a Juve tizenhatosán belül, de nem ítélt tizenegyest a skót bíró.

A félidő hajrája a Juventusé volt, többször is eljutott a monacói tizenhatosig, a legveszélyesebb próbálkozás Tévezé volt, de 23 méteres lövése után a labda elzúgott a bal kapufa töve mellett.

A második félidő elején a még nem teljesen egészséges Toulalan helyére beállt Berbatov, a Monaco még nagyobb nyomás alatt tartotta a Juvét, mint korábban. Berbatov jelenléte izgalomban tartotta a Juve védelmét, az 55. percben a kapujából kirobbanó Buffon akadályozta meg, hogy a bolgár a hezitáló védők között ziccerbe kerüljön.

Három perccel később viszont már a monacói kapu előtt alakult ki helyzet, egy kontra végén Álvaro Morata nem tudta megjátszani a mellette érkező Tévezt, így elhalt az akció. Az 1200 fős Juve-tábor hangja ekkor hallatszott először igazán, s ki is jöttek az olaszok az ordító helyzet kialakítására 60 perc elteltével is képtelen házigazda szorításából.

A félidő második felében inkább a Monaco térfelén folyt a játék, de a Juventus inkább az időt ölte, mint hogy gólra tört volna. Első szögletét a 80. percben végezte el.

Az utolsó percekben a Juve a monacói tizenhatos előterében játszadozott, a 90. percben Andrea Pirlo 30 méteres szabadrúgásból a bal kapufa és a keresztléc találkozását találta el, Subasicnak nem sok köze volt hozzá.

Így, olaszosan ért véget a párharc, olasz csapat öt esztendő, a Juventus 12 év után először jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Real Madrid–Atlético Madrid

Sérülések miatt Carlo Ancelotti korántsem az ideális kezdőcsapatát küldte pályára – Sergio Ramos védekező középpályást játszott, a center Karim Benzema helyett Javier Hernández, azaz Chicharito (Borsócska) volt –, ám a Real Madrid így is uralta az első félidőt.

A hazaiak szinte az összes mutatóban felülmúlták városi riválisukat (69 százalékban birtokolták a labdát, az ellenfél két kísérletével szemben tizenegy lövéssel próbálkoztak, szögletből is jóval többet rúgtak), a legfontosabban (gólok száma) azonban nem tudták elbillenteni a mérleg nyelvét.

Az első félidő legnagyobb lehetősége Cristiano Ronaldo előtt adódott, aki a 44. percben közelről az első mérkőzésen is nagyszerűen védő Jan Oblakba lőtt.

A játék képe a fordulás után sem változott, többnyire a vendégek térfelén pattogott a labda, de a Real csak nem tudta megszerezni a vezetést. Az utolsó negyedórához közeledve az Atlético éppen kezdett kijönni a szorításból, több veszélyesnek tűnő ellentámadást is vezetett, amikor Arda Turan megkapta második sárga lapját (rátartott Sergio Ramos lábára), ezzel igen nehéz helyzetbe sodorta csapatát.

Az addiginál is jobban beszorult az Atlético, és a nyomást nem bírta ki. A 88. percben Cristiano Ronaldo tört be a jobb oldalon a tizenhatosra, önzetlenül középre passzolt Chicharitóhoz, aki az üres kapuba továbbított. 1–0

Szinte rögtön a középkezdés után Raúl Garcíának volt egy ígéretes lövése, a labda azonban elkerülte Iker Casillas kapuját. Ezzel a vendégek ellőtték az utolsó puskaporukat, a Real Madrid készülhet az elődöntőre.

A sorsolást péntek délben tartják meg Nyonban. Az elődöntő mérkőzéseit május 5/6-án és 12/13-án játsszák.

Kapcsolódók

Kimaradt?