Forma-1: Räikkönen nyerte az Abu-Dzabi Nagydíjat

Kimi Räikkönen, a Lotus pilótája nyerte vasárnap az Abu-Dzabi Nagydíjat, a Forma-1-es autós gyorsasági-világbajnokság idei 18. futamát. A spanyol Fernando Alonso (Ferrari) lett a második és a vb-címvédő, a pontversenyben éllovas német Sebastian Vettel (Red Bull) - a boxutcából rajtolva - a harmadik. A német pilóta, vagyis inkább csapata egy komoly technikai bakit követett el, emiatt csak a rajtrács végéről indulhatott. 114-kr

Rögtön a rajt után Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) állt az élre, őt Kimi Raikkönen (Lotus Renault) és Pastor Maldonado (Williams Renault) követte. A világbajnoki pontversenyben vezető Sebastian Vettel (Red Bull Renault) a boxutcából eredt a mezőny után. Az élen álló triót Fernando Alonso (Ferrari) vette üldözőbe.

A 10. körben Karthikeyan lassult be a mögötte érkező Nico Rosberg (Mercedes AMG) átrepült az indiai versenyző autóját és a gumifalba cspódott. Mindketten kiestek, ám ép bőrrel megúszták az esetet, miközben a pályára megérkezett a biztonsági autó.

A Safety Car mögött összesűrűsödött a mezőny miközben Daniel Ricciardo elbambult a mögötte érkező Vettel elkapta a kormányt és elvitt egy pályaszéli hungarocell táblát. Vettel bement a boxba orrkupcserére és megkapta a lágy gumikat, a német világbajnok a 21. helyre jött vissza.

A biztonsági autós szakasz után VEttel szabélytalanul előzte meg Romain Grosjeant, akit ezért később visszaengedett maga elé. A 21. körben megállt Lewis Hamilton alatt a MLaren Mercedes, miközben Alosno megelőzte Maldonadót.114-f1

Az Abu Dhabiban rendezett versenyen több baleset is volt, összesen hét pilótának nem sikerült befejeznie a versenyt.

Räikkönen, aki 2007-ben nyert világbajnokságot a Ferrarival, és idén tért vissza az F1-be, a második helyről indult, a huszadik körben került az élre, majd végig megtartotta az előnyét. A finn pilóta idei első, pályafutása 19. futamgyőzelmét szerezte meg.

A pontversenyben második Alonso tíz ponttal marad el Vetteltől.{loadposition kampany}

Kimaradt?