Challenge Kupa-döntőt játszik a Székelyudvarhelyi KC

Sporttörténeti tettet vitt véghez a Székelyudvarhelyi KC, kettős győzelemmel kiütötte az S.L. Benficát, így ott van a Challenge Kupa fináléjában.

Kétgólos előnnyel indította a Challenge Kupa visszavágóját a portugál S.L. Benfica otthonában a Székelyudvarhelyi KC, az együttes célja pedig az utolsó felvonás elérése volt. Az udvarhelyi együttes az európai kupakiírásban egyetlen mérkőzést sem veszített el.

A házigazdák valamivel jobban indították a vasárnap esti visszavágót, ez az eredményjelzőn csak részben látszódott meg, nem tudtak nagyon elhúzni, az SzKC rendre egyenlíteni tudott, a 14. percben 6–6-nál, a 20-ban 9–9-nél. A portugáloknak jobban kijött a szünet előtti rész, így két gólos előnnyel mehettek a pihenőre (15–13).

A második félidőben nagyon összekapta magát a székely gárda, a védőfal jól zárt, a kapuban pedig Szabó Levente egymás után hárította a labdákat. Hosszú percekig nem dobtak gólt a házigazdák, míg túloldalt folyamatosan utat találtak a lövések, a 34. percben először vette át a vezetést a vendégcsapat – egyébként már vissza sem adta ezt (15–16).

Ahogy az idő telt, az SZKC malmára hordta a vizet, a 46. percben már öttel, 16–21-re vezettek a vendégek. Az ellenlábas még megpróbált egy hajrát nyitni, csakhogy az SzKC nem esett szét, Vladimer Rusia a végjátékban stabilan lőtte a találatokat, csak kettőre tudtak megközelíteni a portugálok.

Teljesen megérdemelten nyerte meg a visszavágót is a Székelyudvarhelyi KC, ezzel pedig történelmi tettet vitt véghez: bejutott a Challenge Kupa fináléjába.

A döntőben az ellenfél a szintén portugál Braga lesz.

Challenge Kupa, elődöntő, visszavágók:

  • S.L. Benfica–Székelyudvarhelyi KC 25–27 (15–13), összesítésben: 54–58.
  • Stord Handball (norvég)–ABC Braga (portugál) 27–25, összesítésben: 45–50.

Kimaradt?