NBA: 19 szezon után szögre akasztja cipőjét Steve Nash

Bejelentette visszavonulását Steve Nash, az észak-amerikai profi kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Lakers 41 esztendős irányítója. Nash-t karrierje során kétszer is – 2005-ben és 2006-ban – megválasztották a szezon legértékesebb játékosának.

Steve Nash 41 évesen, állandó fájdalmai és sérülései miatt a visszavonulás mellett döntött. A Los Angeles Lakers irányítója az elmúlt három idény során csupán 65 mérkőzésen tudott pályára lépni, hátfájdalmai miatt pedig úgy döntött, 2014–2015-ös szezon teljes egészét kihagyja.

Nash 19 évet töltött el az NBA-ben, ezalatt 10 335 gólpasszt osztott ki, amivel az örökranglista harmadik helyén áll John Stockton és Jason Kidd után, 17 387 pontot szerzett, valamint a liga egyik legjobb büntetőzőjének számított, karrierje során több mint 90 százalékos pontossággal értékesítette egypontosait. Összesen nyolc All-Star gálán vett részt, 2005-ben és 2006-ban pedig a szezon legértékesebb játékosának választották (MVP).

A kanadai irányító pályafutása alatt a Los Angeles Lakersben, a Phoenix Sunsban és a Dallas Maverickben is megfordult. 2012-ben a bajnoki cím megszerzésének reményében csatlakozott a többek között Kobe Bryantet is soraiban tudó Lakershez, ám gyűrűt végül nem sikerült nyernie.

Az alábbi videűn Steve Nash 10 legszebb asszisztját mutatjuk meg:

https://www.youtube.com/watch?v=Y52sQoSAr6g

Kimaradt?