Kárpát-kupa: a svédek nyerték büntetőpárbajt, ők döntőzhetnek

Büntetőpárbaj után Svédország nyerte a Kárpát-kupa első elődöntőjét Németország ellen a kolozsvári új sportcsanokban, így a skandináv válogatott jutott be a szombaton este 8-kor kezdődő döntőbe. A második elődöntőben a házigazda Románia és a világbajnok Brazília csap össze.

Az összeszokottabb Eb-bronzérmes Svédország jobban kezdte, a masszívabb és jobb kapusokkal rendelkező Németország viszont jobban zárta a kolozsvári új sportcsarnokban megrendezett Kárpát-kupa első elődöntőjét.

A csapatok fej-fej mellett haladtak, a nézők sem foglaltak állást egyik válogatott mellett sem, mindkét alakulat megkapta az illedelmes tapsot egy-egy találat után.

32 másodperccel a vége előtt az eredményjelző tábla 26-26-ot mutatott.

Nyolc másodperc volt még hátra, amikor Hagman hosszú idő után ismét vezetéshez juttatta a skandináv csapatot maroknyi szurkolótáboruk örömére. A pártatlan nézők kitörő örömmel fogadták, hogy a németek az utolsó másodpercben Nadgornaja révén egyenlítettek, így következhettek hétméteresek.

Csak a csapatok sztárjátékosai, a Győri Audi ETO KC-t erősítő Susann Müller és a a Bukaresti CSM-ben játszó Torstenson hagyták ki a büntetőjüket, így az első ötös széria végén az eredmény 4-4 volt, jöhetett az újabb ötös sorozat.

A büntetőpárbaj hirteles halállal ért véget, amikor a németek legjobbja Nina Wörz fölé pattintotta lövését.

A 20 órakor kezdődő második elődöntőben Románia és Brazília csap össze.

Kimaradt?