Nem maradt angol csapat egyik európai kupasorozatban sem

A Roma hazai pályán kapott ki 3-0-ra a Fiorentinától az Európa Liga nyolcaddöntőjének visszavágóján, az Everton szintén háromgólos vereséggel búcsúzott a nemzetközi kupák utolsó angol csapataként.

Nincs már több angol csapat a nemzetközi kupákban: az utolsóként állva maradt Everton 5-2-re kikapott a Dinamo Kijev vendégeként, így nem tudta megőrizni az első összecsapáson kiharcolt egygólos előnyét. Legutóbb 22 éve, 1993-ban fordult elő, hogy egyetlen angol együttes sem jutott a legjobb nyolc közé az európai kupákban. A Bajnokok Ligájában szerdán dőlt el, hogy angol gárda nélkül zajlik majd a negyeddöntő. 

A Roma ismét kikapott hazai pályán, ezúttal a Fiorentina győzte le az olimpiai-stadionban, ezzel Rudi Garcia csapata az idegenbeli iksz után búcsúzni kényszerült. A római ultrák nehezen viselték az újabb vereséget, előbb elhagyták helyüket, majd visszatértek, hogy csapatuk ellen szurkoljanak.

Az Inter kettős vereséggel esett ki a Wolfsburg ellen, a németek a hazai 3-1-es sikerük után Milánóban 2-1-re győztek. Az öt olasz csapatból kiesett a Torino is, amely nem tudta ledolgozni a Szentpéterváron összeszedett kétgólos hátrányt., ugyan az utolsó percben megszerezte a győzelemhez szükséges gólt, de a Zenit jutott tovább 2-1-es összesítéssel.

Az FC Bruges is kettős győzelemmel jutott tovább a Besiktas ellen, a hazai 2-1 után idegenben 3-1-re nyert a belga csapat.

A nyolcaddöntő spanyol rangadóján a Sevilla hazai pályán is nyert, a címvédő így kettős sikerrel lépett a legjobb nyolc közé.

A Dnipro hatalmas csatában, hosszabbítás után, idegenben szerzett góljának köszönhetően jutott tovább az Ajax ellen, amely Amszterdamban ugyan győzni tudott, ám ez sem volt elég a negyeddöntőhöz.

Európa Liga, nyolcaddöntő, visszavágók:

  • AS Roma-Fiorentina 0-3, tj: a Fiorentina, 4-1-es összesítéssel.
  • Dinamo Kijev-Everton 5-2, tj: a Dinamo Kijev, 6-4-es összesítéssel.
  • Dinamo Moszkva-Napoli 0-0, tj:a Napoli, 3-1-es összesítéssel.
  • Torino-Zenit 1-0, tj:a Zenit, 2-1-es összesítéssel.
  • Internazionale-VfL Wolfsburg1-2, tj: a VfL Wolfsburg, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
  • Sevilla-Villarreal 2-1 tj: a Sevilla, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
  • Besiktas-FC Bruges 1-3, tj: az FC Bruges, kettős győzelemmel, 5-2-es összesítéssel.
  • Ajax–Dnipro Dnipropetrovszk 2–1 tj:a Dnipro Dnipropetrovszk 2–2-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal

A negyeddöntőbe jutott csapatok pénteken 14 órakor tudják meg ellenfelük kilétét.

Kimaradt?