Salomon Kalou megrongálta a berlini falat

Megrongálta a berlini falat, ezért tízezer eurós pénzbírságot kaphat Salomon Kalou, a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Hertha támadója. A hatóságokat valószínűleg nem hatja meg, hogy az elefántcsontparti játékos egy televíziós műsor kedvéért ragadott kalapácsot és feszítővasat.

A Berlin keleti és nyugati részét elválasztó falat 1989-ben lebontották, míg 1991 óta műemlékként kezelik, így annak megrongálása súlyos következményekkel jár. A Hertha támadóját tízezer eurós pénzbírsággal sújthatják.

„Majdnem leestem a székről, amikor megtekintettem a felvételeket. Egy jól megfizetett személyiség képes megrongálni egy műemléket, hogy nagyobb bevételre tegyen szert. Ez tiszteletlenség” – mondta Kani Alavi, a Berliner Kuriernek nyilatkozó illetékes.

„Azért, mert a fal körül nem járőröznek a biztonsági személyzet tagjai, még nem jelenti, hogy azt teszel, amit akarsz. Ha a Brandenburgi kapunál csinál hasonlót, valószínűleg letartóztatták volna” – tette hozzá.

Az incidensről készült felvétel nem látott napvilágot, fotót azonban készítettek az esetről, sőt a BZ Berlin című újság videó formájában megörökítette, hogy Kalou hol „piszkálta” meg a falat.

Kimaradt?