Kicsúszott első tesztnapján Mick Schumacher

A kavicságyban zárult Mick Schumacher első hivatalos F4-es tesztnapja – az eset azt is jól példázza, milyen sajtóérdeklődéssel kell majd megbirkóznia a hétszeres F1-es bajnok fiának.

Az előző éveket gokartozással töltő Mick Schumacher idén a van Amersfoort Racinggel mutatkozik be a formulaautózás világában, egészen pontosan a német F4-es bajnokságban, ahol egyik csapattársa a zseniális F1-es tervező, Adrian Newey fia lesz.

Az előszezon első hivatalos tesztjén a 15 éves versenyző a Lausitzringen próbálhatta ki idei versenygépét, ám nem ment minden simán, hiszen 150-160 kilométer per órás sebességgel kicsúszott a pályáról. Az autót megfogta a kavicságy, így a fiatal tehetségnek egy karcolása sem esett, s autója sem szenvedett komoly károkat.

Az Autoweek beszámolója arra is rámutat, hogy ez az eset is jól mutatja, hogy a hétszeres világbajnok fiának fel kell készülnie a komoly sajtóérdeklődésre, hiszen egy ilyen apró, a hasonló teszteken teljesen megszokott incidens bizonyosan nem kapott volna ekkora nyilvánosságot, ha nem ő ül az autóban.

Az SID hírügynökségnek nyilatkozva a Mercedes sportprogramjának korábbi vezére, Norbert Haug is kiemelte, hogy bár Mick Schumacher lenyűgöző tehetségről tett tanúbizonyságot gokartos éveiben, az őt körülvevő felhajtás bizonyosan nem segíti majd munkáját az idei esztendőben.

Kapcsolódók

Kimaradt?