Férfi kézi BL: a Szeged bravúros győzelmet aratott a Löwen otthonában

A Mol-Pick Szeged bravúros győzelmet aratva 34–30-ra nyert a Rhein-Neckar Löwen otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A Szeged a második helyen végzett a csoportjában, ám a lehető legnehezebb ellenfelet kapta a nyolcaddöntőben. A Löwen jelenleg a második a német bajnokságban, a vesztett pontokat tekintve ugyanúgy áll, mint az éllovas Kiel. A mannheimi mérkőzésen a sérült Niko Mindegía és az eltiltott Vladimir Vranjes nélkül kellett helytállnia a szegedi csapatnak. Nos, sikerült!

Az SAP Aréna mintegy kétharmadáig telt csak meg, ettől persze még nem lett sokkal könnyebb a Tisza-parti csapat dolga. A mérkőzésre kilátogató német szurkolók aztán kissé meglepődve láthatták, hogy kedvenceik az első 25 percben futnak az eredmény után. A szegedi védekezés nagyon jól működött – egyedül a svéd Ekdahl Du Rietzre nem volt ellenszer –, a támadójátékra pedig még kevesebb panasz lehetett.

Ilyés Ferenc pontos átlövésekkel és jó bejátszásokkal vétette észre magát, Dean Bombac ezúttal is sokat vállalt magára, és mindezt eredményesen tette, Roberto García Parrondo pedig lazábbnál lazább megoldásokkal értékesítette a hétmétereseket. Niklas Landint, a világklasszis dán kapust 20 perc után lecserélte a hazaiak vezetőedzője.Minden szép, sőt gyönyörű volt, csakhogy jött a szünet előtti utolsó öt perc, amelyet 5–0-ra megnyert a lerohanásokkal egyre gyakrabban élő Löwen, így egygólos előnnyel térhetett pihenőre (17–16).

Juan Carlos Pastornak sikerült rendet tenni a szegedi fejekben, a fordulás után ismét érett, összeszedett játékot mutatott be a Pick. Antonio García Robledo nagy gólokkal bizonyította, hogy nem véletlenül spanyol válogatott, a honfitársát, Sierrát váltó Piotr Wyszomirski pedig a kapuban tett hozzá sokat a szegedi fordításhoz. 

Uwe Gensheimer szokás szerint csapata legeredményesebbje volt, de ezúttal a Löwen ellenfelénél is akadt egy hibátlan büntetőző, Parrondo ugyanis 9/9-es mérleggel zárt, többnyire Landinnal farkasszemet nézve!

Wyszomirski a mérkőzés hajrájára is eltett néhány bravúrt, ezek is kellettek ahhoz, hogy a Szeged története egyik legnagyobb győzelmét aratva négygólos előnyt szerezzen a hazai visszavágóra.

Kimaradt?