Filozófus-torreádort szerződtetett a Kolozsvári CFR 1907

„Hozzátok a bikát” – mondta kissé tréfálkozva, de ugyanakkor mögöttes üzenettel a bemutatására összegyűlt két tucatnyi újságírónak Paulo Sergio, a Kolozsvári CFR 1907 új vezetőedzője, aki fiatalkorában torreádorként is kipróbálta magát. A rendkívül szimpatikus, angolul tökéletesen beszélő tréner már edzést is tartott Cadúéknak, de a CFR szerdai, Román Kupa-mérkőzését még helyettesére, a csapatot jobban ismerő Feri Dicanra bízza.cfr sergio

Mureşan: mindvégig Paulo Sergiót akartuk

 A Constantin Rădulescu-stadion konferenciatermébe késve érkező 44 éves szakembert Iuliu Mureşan mutatta be. „ Mi mindvégig Paulo Sergiót akartuk, az elmúlt napokban megjelent információk, amelyek különböző olasz és portugál edzőket hozták hírbe a CFR-t, nem tőlünk származnak” – állította a hitetlenkedő újságíróknak a klubelnök. Hozzátette: a csapat célkitűzései nem változnak, az utolsó pillanatig küzdenek a bajnoki címért, meg akarják nyerni a Román Kupát és tovább akarnak jutni a Bajnokok Ligájában. Iuliu Mureşan azt is elárulta, hogy Sergiót már tavaly kiszemelték, el is hívták Kolozsvárra, ám akkor azért nem tudták leszerződtetni, mert kontraktus kötötte a skót Heartshoz.

Ismeri a csapatot

A CFR jelenlegi játékosai közül csak Camorrát edzette, de – mint elmondta – ismeri az összes portugál és brazil labdarúgót.cadu-sergio „Tavaly óta még jobban odafigyelek a CFR-re és a mostani keretből csak 2-3 játékos van, akiről nem tudok semmit” – erősítette meg Paulo Sergio áttételesen azt az információt is, miszerint a vasutasok már korábban kiszemelték.

Megmászná a BL csúcsait

„Ha három hegyet akarunk megmászni és már az elején a harmadik csúcs miatt aggódunk, akkor sose teljesítjük célunkat” – fogalmazta meg magvas metaforával a rá bízott feladatokhoz való hozzáállását Paulo Sergio, aki szerint a célok csak akkor célok, ha elérhetőek, mert különben csak vágyálmokról beszélhetünk. „A BL sokat jelent nekem is, a klubnak is. Tiszteljük ellenfeleinket, de nem félünk tőlük. A Manchester Unitedet nem kell bemutatni, csoportelsők lesznek, a Braga és a Galatasaray is erős csapat. De mi jobb helyzetben vagyunk náluk, rajtunk múlik a továbbjutás” – fogalmazta meg céljait a CFR szakvezetője.

Apai eszközökkel tart rendet…

A portugál tréner már a kezdetek kezdetén megnyerte az újságírókkal „vívott csatáját” nyugodtságával, tökéletes angoljával és pozitív kisugárzásával. „Jelenleg nem állunk túl jól a bajnokságban, de ha megnyerjük mérkőzéseinket, akkor esélyt teremtünk magunknak arra, hogy feljebb kapaszkodjunk” – mondta a kolozsváriak vezetőedzője. A vezetési stílusát firtató kérdésre Sergio elmondta, nem szokott erőfitogtatásból kiabálni a játékosaival, csak akkor, ha megérdemlik.sergio nez „A kislányaimat se szeretem megbüntetni, de tudom, hogy ha hibát követtek el, akkor lépnem kell, hiszen ez később a javukra válik” – vallotta a tréner.

…de megfogja a bika szarvát is

Egy jól informált román újságíró egy, előbb sokak számára érthetetlen kérdést feltéve Paulo Sergio torreádormúltjáról érdeklődött. Így tudhattuk meg, hogy fiatalkorában kipróbálta magát a portugál bikaviadalokban is. „19 éves voltam, amikor először beléptem az arénába. Nagyon szerettem, de miután aláírtam első profi labdarúgó szerződésemet abbahagytam, mert könnyen lesérülhettem volna” – emlékezett vissza látható lelkesedéssel a vasutasok edzője. Arra a kérdésre, hogy ölt is bikát, Paulo Sergio elmagyarázta a spanyol és portugál bikaviadal közötti különbséget, ugyanis míg előbbiben valóban az állat kimúlásáig tart a „csata”, addig a luzitán változatban csak leteperik a bikát. „Hozzátok a bikát” – kacagta el a portugál azt a kérdést, hogy képes lenne-e most is mozgásképtelenné tenni egy bikát.

{loadposition emnp}

 

Kimaradt?