Hivatalos: Paulo Sergio a Kolozsvári CFR 1907 új edzője

Véget ért a Kolozsvári CFR 1907 vezetőedzőjének kiválasztása körüli szappanopera: a vasutas egyesület kedd koradélutánra sajtótájékoztatót hívott össze Paolo Sergio és szakmai stábja bemutatása céljából.532913-paulo-sergio

A Ioan Andone lemondásával/menesztésével megürült pozícióba négy olasz és legalább ugyanennyi portugál trénert „ültetett be" korábban a szaksajtó.

Hétfő reggelig még úgy tűnt - Pászkány Árpád klubtulajdonos is megerősítette - , hogy Sérgio Conceicao veszi át Cadúék irányítását. Az egyezség azért dőlt dugába, mert a fellegvári alakulat nem volt hajlandó kifizetni az Olhanensének a portugál edző negyedmillió eurós kivásárlási árát.  Korábbi hírek szerint ettől a portugál kiscsapat hajlandó lett volna eltekinteni, ugyanis a kolozsváriakkal jó kapcsolatot ápoló FC Porto saját edzői közül egyet az Olhanense rendelkezésére bocsátott volna.

A CFR választása ezek után esett Paulo Sergióra, aki legutóbb Skóciában dolgozott, a Hearts of Midlothiannal megnyerte a Skót Kupát is. A 44 éves szakember korábban a Sporting Lisszabonnál is megfordult.Paulo-Sergio-Scottish-Cup-bus 2768282

Sajtóhírek szerint Paulo Sergiót kilenc hónapra szóló, 200 ezer eurós szerződéssel csábította Kolozsvárra a román bajnok. Amennyiben sikerült újabb bajnoki címet szereznie Cadúékkal, akkor további 300 ezer euró üti a markát.

Kimaradt?