Május 2-án csap össze Floyd Mayweather és Manny Pacquiao

Hosszú évek óta erre várt a bokszvilág, május 2-án Las Vegasban létrejön a nagy ütközet: a 37 esztendős, még veretlen amerikai Floyd Mayweather (47–0–0, 26) megmérkőzik a 36 éves, Fülöp-szigeteki Manny Pacquiaóval (57–5–2, 38).

A két váltósúlyú ökölvívó világbajnok ringen belüli találkozójának reménye a közelmúltban ismét felerősödött, miután (becenevükön) Money és Pacman egy NBA-mérkőzésen – állítólag életükben először – találkozott egymással, váltottak pár szót és számot cseréltek, néhány hete pedig ismét kapcsolatba léptek.

Egyes hírek szerint Mayweather és Pacquiao várva várt összecsapásának legnagyobb hátráltatója az volt, hogy a két bokszoló mérkőzéseinek közvetítési jogai két különböző társaság (a Showtime, illetve az HBO) tulajdonát képezik. A probléma azonban – úgy tűnik – megoldódott, a két ökölvívő május 2-án Las Vegasban, várhatóan 162 millió fontos összecsapáson találkozik, amely megdönti Mayweather Saúl Álvarezzel vívott 97 millió fontos eddigi csúcsát.

„Amire az egész világ várt, megvalósul! Mayweather–Pacquiao május másodikán! – írta ki a jó hírt Mayweather a weboldalára. – Megígértem a szurkolóknak, hogy eljön ez a nap, és be is váltottam az ígéretemet!” Az amerikai klasszis közösségi oldalán egy fotót is közzétett az aláírt szerződésről.

A legendás helyszínnek számító MGM Grand Hotelben megrendezésre kerülő összecsapáson Mayweather a WBC világbajnoki és a WBA szuperbajnoki, Pacquiao pedig a WBO világbajnoki övét teszi kockára. A meccs igazi tétje azonban az, melyikük az elmúlt tíz év legjobb ökölvívója – súlycsoportoktól független összevetésben is.

Nem sokkal a hivatalos bejelentés követően Manny Pacquiao is nyilatkozott: „Nagyon boldog vagyok, hogy Floyd Mayweather és én végre meg tudjuk adni a szurkolóknak azt az összecsapást, amire sok éve várnak. Nagy megtiszteltetés részese lenni egy ilyen történelmi eseménynek. Ajánlom minden rajongónak ezt a mérkőzést, amely dicsőséget jelent Fülöp-szigeteknek és az összes filippinónak a világon”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?