Női kézi BL: a Vegeta és a Coca Cola győzött Kolozsváron

 

Harmadik, elvileg legkönnyebb összecsapását is elvesztette a Kolozsvári U-Jolidon a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az egyetemista lányokat hazai pályán gyűrte le 20-19-re a kaproncai Podravka Vegeta. A B csoport másik mérkőzésén a Győri Audi ETO vasárnap a Krim Ljubljanához látogat.00078448 large

Az U-Jolidon szombat esti teljesítménye messze elmaradt a múlt hetitől, amikor a román-magyar történelmi ellenségeskedéstől túlfűtött hangulatban szoros, látványos mérkőzést játszott a magyar bajnok, Győri Audi ETO-val.

Multifunkcionális Coca Colacola A mérkőzés minőségét nagymértékben meghatározta a játékfelület állapota. A Horia Demian sportcsarnok teremmunkásai olyan mosószerrel mosták fel az Európai Kézilabda Szövetségtől (EHF) 3500 euróért bérelt műanyagborítást, hogy az valóságos korcsolyapályává változott. Mindkét csapat játékosai testi épségüket kockáztatták egy-egy hirtelen irányváltoztatás alkalmával. Az EHF-megfigyelő és a szervezők rendhagyó megoldást találtak a problémára: az első félidő közepe tájától a játékosok időnként egy kólával átitatott törülközőre lépve szaladtak ki a pályára, majd a szünetben a bakit elkövető munkások Coca Colával felmosták a küzdőteret.

A kolozsváriak alapvető technikai hibákat követtek el már a mérkőzés elején, csak Petróczi Viktória nagyszerű kapusteljesítményének köszönhetően nem léptek meg a horvátok. Amúgy mindkét oldalon akadozott a gólgyártás, a mérkőzés tizedik percében 3-2-re, a 20. percben pedig 6-4-re vezetett a Podravka. Ilyen kezdés után a 10-6-os félideji eredmény egyáltalán nem számított meglepőnek.00078442 large

A második félidő elején ugyanazon az alacsony szinvonalon csordogált a mérkőzés, míg aztán lelátóktól hajtott U immár az ellenfelek által is ismert hajrával meccsbe hozta magát. Öt perccel a vége előtt 17-17-re alakult az eredmény, ám a tapasztaltabb horvát lányok nem engedték kicsúszni a kezükből a győzelmet.

Kimaradt?