Kezdetét veszi hétvégén a román női jégkorong-bajnokság

Kezdetét veszi hétvégén a román női jégkorong-bajnokság. A román szakszövetség három körmérkőzéses tornát szervezett be. Az elsőt és a harmadikat Csíkszeredában rendezik, a másodikat egyelőre ismeretlen helyszínen. A bajnokságba három csapat nevezett, amelyből kettő Csíkszeredát képviseli.

Két csapattal nevezett be a román női jégkorong-bajnokságba a HSC Csíkszereda, akárcsak a múlt esztendőben. A két csíki csapat mellett a Bukaresti Triumf vesz még részt a bajnoki pontvadászatban. A szakszövetség három körmérkőzéses tornát szervez. Az elsőnek Csíkszereda ad otthont a hétvégén. A második március 13-15. között lesz megrendezve egyelőre ismeretlen helyszínen, míg a harmadikat március 27-29. között szintén Csíkszeredába rendezik.

A tavalyi pontvadászatban ugyanezen három csapat vett részt, ám akkor csupán két körmérkőzéses tornát szervezek. A HSC első számú csapat minden mérkőzését megnyerve lett bajnok, míg a HSC második számú együttese a harmadik helyen zárt, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően, hiszen a Triumf ellen osztozkodtak a győzelmeken.

„Célunk az, hogy mindkét csapattal legyőzzük a Bukaresti Triumfot. Heti két-három jégedzéssel készültünk a bajnokságra. Mindkét csapat közösen voltak az edzések, ami nem a legjobb. Három csoportba kellett volna osztani a lányokat, hiszen nem mindenki van azonos szinten. Sajnos az őszi Bajnokcsapatok Európa Kupa meccsek óta nem játszottunk mérkőzést. Nem volt lehetőség. Ennek ellenére bizakodó vagyok a bajnokságot illetően” – mondta Koncsag Kinga a lánycsapatok edzője.

A csíki csapatok.
HSC Csíkszereda I.: kapusok: Antal Beáta, Bene Orsolya; hátvédek: Váncsa Melinda, Gál Erika, Barta Ágota, György Csilla, Sajtos Katalin, Koncsag Kinga; csatárok: Balló Noémi, Zerkula Erika, Sándor Ibolya, Bíró Bernadette, Popescu Magdolna, Bálint Hanga, Miklós Emőke, Balló Laura, András Mónika.
HSC Csíkszereda II.: kapusok: Kurkó Anett Andrea, Tamás Kata; hátvédek: Antal Orsolya, Simon Vivien, Adorján Katalin, Sándor Zsuzsa, István Renáta; csatárok: Puskás Réka, Puskás Noémi, Molnár Nikolett, Iuga Diana, Csíszer Anita, Mihók Henrietta, Balló Tímea Katalin, Koncz Csenge, Jakab Kinga, Jakab Lukrécia, Jakab Orsolya, Csíszer Ágota.

 

Kimaradt?