Elutasították a CFR fellebbezését, utolsóként kezdik a tavaszi szezont

Elutasította a Hivatásos Labdarúgó Szövetség (LPF) fellebbviteli bizottsága a Kolozsvári CFR 1907 beadványát, így érvényben marad az alapfokon hozott döntés: a vasutasok 24 pontos levonással a tabella utolsó helyéről vágnak neki a Liga 1 tavaszi idényének. 

Mint korábban írtuk, a Kolozsvári Bíróság fizetésképtelenné nyilvánította és csődvédelem alá helyezte fellegvári alakulatot működtető részvénytársaságot. A bíróság csődbiztost jelölt ki a klub mellé, hogy irányításával a CFR megpróbálja elkerülni a csődöt. A klubnál 2014 elején jelentkeztek az anyagi gondok, azt követően, hogy Pászkány Árpád átadta a klubban birtokolt többségi részvénycsomagját egy kolozsvári befektetőcsoportnak. Az új befektetők azt vállalták, hogy tíz évig működtetik a klubot.

Pászkány Árpád 2001-ben vásárolta meg a CFR részvényeit. A csapat akkor a harmadosztályban játszott. A klub nevébe ezután került bele az 1907-es évszám, mely arra utalt, hogy a CFR az 1907-ben alakult Kolozsvári Vasutas utódjának tekinti magát. A csapat 2004-től szerepelt az Liga 1-ben, és 2008 után három alkalommal nyerte meg a román bajnokságot és a román kupát. Legfényesebb európai sikerét 2012 decemberében érte el, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörében a Manchester United otthonában sikerült győznie.

A CFR a lausanne-i NemzetköziSportdöntő Bíróságon (TAS) kérheti még a döntés megsemmisítését.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?