Sérgio Conceicao lesz a Kolozsvári CFR új edzője

Pászkány Árpád klubtulajdonos vasárnap este megerősítette: hétfőtől Sérgio Conceicao irányítja a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgócsapatát. A 37 esztendős szakember jelenleg a portugál első osztályú Olhanense vezetőedzőjeként dolgozik. A vasutasok szombat esti, Turnu Severinben 3-1-re megnyert Liga 1 mérkőzésén Feri Dican ült a kispadon.sergio

Sajtóinformációk szerint Conceicao leszerződtetésében az FC Porto is segédkezett, a kolozsváriakkal kiválló kapcsolatot ápoló portugál bajnokcsapat saját edzői egyikét ajánlotta fel az Olhanensének azért, hogy bajnokság közben kárpótlás nélkül elengedjék Conceicaót.

Több román lap is tudni véli, hogy Conceicao vasárnap érkezik Romániába, miután szombaton faxon már aláírta a havi 35 ezer eurós fizetésről szóló szerződését. A korábbi portugál válogatott labdarúgó szombat este még az Olhanense trénereként a Moreirense ellen mérkőzik a portugál bajnokságban.

 39735281 conceicao emp203Az edzői karrierje elején álló Sérgio Conceicao csillogó játékosi pályafutást tudhat maga mögött, olyan csapatoknál volt meghatározó játékos, mint az FC Porto, az AC Parma, a Lazio Róma és az Internationale Milano. 1999-ben a Lazióval megnyerte a Kupák Kupáját és az Európai Szuperkupát.1996-2003 között ötvenhat alkalommal öltötte magára a portugál válogatott mezét, amely számára 12 gólt szerzett.

Conceicao feladata nem lesz más, minthogy a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába, valamint a Liga 1-ben a dobogós helyek valamelyikére irányítsa a fellegvári alakulatot. Pészkány Árpád vasárnap este elárulta, a 37 esztendős szakvezető nyárig kötelezi el magát a kolozsváriakhoz, ám szerződése egy évvel meghosszabbítható kölcsönös elégedettség esetén.

A Liga 1-ben bukdácsoló, ám a Bajnokok Ligája H jelű csoportjának második helyén álló kolozsváriak szerdán jelentették be addigi vezetőedzőjük, Ioan Andone távozását, akinek pótlására Pászkány Árpád klubtulajdonos előbb olasz trénereket próbált megnyerni. A vasutasok által megkeresett Alberto Cavasin, Walter Novellino és Edoardo Reja viszont elutasították a CFR ajánlatát.

Iuliu Mureşan klubelnök ezután kapott szabad kezet arra, hogy nagyszerű  portugál kapcsolatait kihasználva luzitán edző után nézzen.

Liga 1, tizenharmadik forduló

Eredmények

  • Kolozsvári U-Galaci Oţelul 1-1
  • Brassói FC- Petrolul 0-1
  • Astra- CSMS Iaşi 1-0
  • CS Turnu Severin-Kolozsvári CFR 1907 1-3
  • Concordia Chiajna-Rapid 0-0

Szombat

  • Ceahlăul-Dinamo 21:30 (DigiSport1)

Vasárnap

  • Szászmedgyesi Gaz Metan- FC Vaslui 19:00 (DigiSport1)
  • Steaua-Besztercei Gloria 21:30 (DigiSport1)

Hétfő

  • Konstancai Viitorul- Pandurii Tg. Jiu 21:30 (DigiSport1)

Kimaradt?