Lenyűgöző képeket közölt a Ferrari a jövő autójáról

Futurisztikus terveket közölt a Ferrari a jövő Formula–1-es autójáról, amellyel reményei szerint új lendületet adhat a sportág reformjáról szóló vitának.

Az időzítés valószínűleg nem véletlen, ugyanis az F1 illetékes munkacsoportja mai ülésén tárgyalja azt a reformtervezetet, amely alapján 2016-ban radikális változások jöhetnek az autók kinézetében.

Ahelyett, hogy kardoskodott volna a szabályok bármilyen irányban történő változása – például az autók szélessége, az abroncsok mérete vagy a motor nagysága – mellett, a Ferrari koncepcióautója azt mutatja be, milyen könnyű lenne elsöprő változásokat eszközölni. Az olasz istálló – szorosan együttműködve az F1 aerodinamikai részlegével – az előző hetekben saját dizájnstúdiójában munkálkodott a terveken, amelynek eredményeképpen rendkívül futurisztikus kinézetű autót álmodott meg, amely ennek ellenére még mindig illeszkedik a jelenlegi szabályrendszerbe.

A csodajárgány legfeltűnőbb külső jegyei az emeletes első szárny, a szűkített karosszéria és az egyszerű, nagy hátsó légterelő.

A Ferrari két héttel azt követően mutatta be a koncepcióautóját, hogy a McLaren és a Red Bull megmutatta, ők hogyan képzelik el a jövőt. Mindkét csapat megtagadta, hogy közszemlére kerüljenek a képek, ugyanakkor a hírek szerint egyik sem annyira radikális, mint a Ferrari kocsija.

Az F1 csapatok továbbra is egyeztetnek a szabályok forradalmasítása kapcsán annak értekében, hogy gyorsabb, nehezen vezethető és sokkal jobban kinéző autókat készítsenek el.

Kimaradt?