Kiemelt támogatást kapnak idén a háromszéki sportklubok

A Kovászna megyei tanács hétfőn elfogadott idei költségvetésében több mint 1,2 millió lejt különített el sporttal kapcsolatos tevékenységre, így 600 ezer lejt kapnak a megyei sportegyesületek, 100 ezer lejt szánnak a vidéki sportlétesítmények felújítására.

Emellett 539 ezer lejjel támogatják az országos viszonylatban kiemelkedően teljesítő Sepsi Sic Sportklubot, amelynek idéntől nem csak kosárlabda, hanem kézilabda szakosztálya is indul, ezért a következő tanácsülésen további 150 ezer lejjel emelik meg a klub költségvetését.

 A Sepsi Sic és a kézdivásárhelyi kosárlabda csapatok mellett idén kiemelt támogatásba részesülnek a hoki csapatok, sepsiszentgyörgyi és kézdivásárhelyi asztalitenisz csapatok, az A-osztályos teremfoci csapatok, a motokrossz, a zágoni futballcsapat, a Ciprian úszóklub, és azok a sportágak, amelyek elsősorban a tömegsporthoz kapcsolódnak, és ugyanakkor jó eredményt érnek el, mondta Tamás Sándor. A háromszéki tanácselnök szerint idén is támogatják a Székelyföldi Kerékpáros körversenyt.

A háromszéki önkormányzat sportért felelős tanácstagja, Ambrus József kifejtette: 2008-tól kezdődően folyamatosan emelték a sport támogatására fordított összeget, de emellett megváltoztatták a sporthoz fűződő mentalitást is. Ennek a szemléletváltozásnak az eredménye, hogy Kovászna megye csapatai mára az országos élvonalban vannak.

A Sepsi Sic sportklub menedzsere, Rusz István is rámutatott, hogy a sepsiszentgyörgyi női kosárlabdacsapat az országos élvonalban szerepel és minden alkalommal több mint ezer néző előtt játszanak. „A szurkolók megérdemlik azt, amit az idén sikerült elérnünk, hogy március 13-15-e között itthon rendezhetjük a Román Kupa Négyes döntőjét, valamint az All Star Gálát”, mondta Rusz István.

A kézdivásárhelyi kosárlabda-szakosztály edzője, Lénárt Adolf a hét éve működő kosárlabda szakosztály újraalakulásáról beszélt. Lénárt úgy látja értelmét a munkájuknak, ha itthon tudják tartani a fiatal tehetségeket. Tavaly elindítottak egy székelyföldi bajnokságot, amelyre az idén 56 csapat nevezett be különböző színekben.

A Kovászna Megye Labdarúgó Szövetség vezetője, Oláh József az utánpótlás elindításáról és annak nehézségeiről számolt be, de kifejtette, hogy sikerült már hét kategóriában bajnokságot szervezni, a jövőben a mérkőzések során elszenvedett balesetekre biztosítást akarnak kötni.

A Sepsi futsal nevében felszólaló Farkas Attila elmondta: csapatuk az 5. helyen van a bajnokságban és céljuk, hogy a rájátszásban minél jobb eredményt érjenek el, hogy tovább jussanak a negyedik fordulóba. Emellett büszkék a 3 korosztályban játszó gyerekcsapataikra. Dobozi Levente, KSE Futsal vezetője kiemelte, az itteni fiatalokkal akarnak érvényesülni, de ugyanakkor nehezen tudnak sport szerető fiatalokat nevelni.

Kapcsolódók

Kimaradt?