Liga 1: hétfőig Feri Dicané a CFR marsallbotja

Feri Dican, a szerda délben lemondott Ioan Andone  korábbi másodedzője vezeti a Kolozsvári CFR 1907 labdarúgóit szombaton, a Liga 1 tizenharmadik fordulójában, amelyben a vasutasok Turnu Severinben lépnek pályára.feri-dican-va-conduce-cfr-ul-la-severin-un-nou-antrenor-va-fi-numit-abia-luni1351172622

A fellegvári alakulat azért kényszerült erre a vészmegoldásra, mert a kiszemelt olasz edzők egymás után utasították vissza a román bajnokságban bukdácsoló, a Bajnokok Ligájában viszont vitézkedő alakulat ajánlatát. Előbb Edoardo Reja, majd Walter Novellino is passzt mondott a CFR-nek, mindketten azzal indokolva a „megtisztelő ajánlat” visszautasítását, hogy Olaszországban szeretnének maradni.

Felröppent még Davide Bellardini, Alberto Cavasin és  Pasquale Marino neve is, de mint utóbb kiderült csak a sajtó „látta bennük a fantáziát”.

CFR-hez közeli információk szerint Pászkány Árpád mindenképpen olasz trénerre bízná csapatát, de nem zárható ki az sem, hogy a jelentős portugál kolónia kielégítése érdekében luzitán edző érkezik.

sa-pintoSa Pinto Kolozsváron? A portugál sajtó úgy tudja, hogy a CFR előrehaladott tárgyalásokat folytat Sa Pintóval, akit október elején menesztett a Sporting Lisszabon, miután csapata csúfos, 0-3-as vereséget szenvedett a Videotontól az Európa Ligában. Az A Bola című sportlapilap ismerteti a Kolozsváron kialakult helyzetet és leszögezi, az ajánlat nagyon megtisztelő lenne a most 40 éves volt válogatott csatár számára. Sa Pinto 2010-ben szerzett edzői diplomát, karrierjét másodedzőként kezdte az Uniao Leiria csapatánál. Innen a Sporting ifjúsági akadémiájához kerül, ahonnan Domingos Paciencia menesztése után „felhozták” az első csapathoz. A tavalyi bajnokságban a negyedik helyre hozta be zöld-fehéreket és döntőzött a Portugál Kupában.

 „Még semmi sem dőlt el. A következő edzőnket valószínűleg hétfőn mutatjuk be, addig Francisc Dican vezeti a csapatot” – erősítette meg a GSP TV-nek Pászkány Árpád. Hozzátette: semmiképpen nem fogadják el egyetlen edző részéről azt, hogy idő előtti menesztés esetében a klub bánatpénzt fizessen. „Ezt semmi sem indokolja. Mialatt a csapatnál vannak naprakészen fizetjük őket” – fogalmazott a vasutasklub tulajdonosa.

A következő „profilját” Pászkány a következőképpen határozta meg: nemzetközi kupákban eredményeket ért el és egy jól jegyzett bajnokságból érkezik.

Ricardo Cadú, a CFR csapatkapitánya cáfolta, hogy köze lett volna Andone távozásához. „Ez nem rám tartozik, a vezetőség döntése volt, tőlem lehet kínai is kispadon. Andonéval jóban maradtunk, telefonon beszéltünk többször is, mióta beadta felmondását” – nyilatkozta a Ziua de Clujnak a portugál hátvéd.

Liga 1, tizenharmadik forduló

Péntek

  • Kolozsvári U-Galaci Oţelul 19:00 (Digisport1)
  • Brassói FC- Petrolul 20:00 (DolceSport)
  • Astra- CSMS Iaşi 21:30 (DigiSport1)

Szombat

  • CS Turnu Severin-Kolozsvári CFR 1907 19:00 (DigiSport1)
  • Concordia Chiajna-Rapid 20:00 (DolceSport)
  • Ceahlăul-Dinamo 21:30 (DigiSport1)

Vasárnap

  • Szászmedgyesi Gaz Metan- FC Vaslui 19:00 (DigiSport1)
  • Steaua-Besztercei Gloria 21:30 (DigiSport1)

Hétfő

  • Konstancai Viitorul- Pandurii Tg. Jiu 21:30 (DigiSport1)

Kimaradt?