MOL Liga: Érsekújvár lesöpörte a pályáról Csíkszeredát

Nem sikerült meglepnie a HC Érsekújvárt a HSC Csíkszeredának a jégkorong MOL Liga szombati játéknapján. A két és fél sorral játszó csíki csapat nyolc percig bírta kapott gól nélkül.

A két és fél sorral felálló HSC Csíkszereda nyolc percig bírta kapott gól nélkül a HC Érsekújvár elleni MOL Liga mérkőzést szombat este. Az érsekújváriak fokozatosan őrölték fel a csíkiakat, akik Heffernan és Mihály Ede révén tudtak gólt szerezni. A túloldalon nyolcan osztozkodtak a 11 gólon.

A HSC vasárnap 19 órától játssza utolsó MOL Liga mérkőzését a Ferencváros ellen, amely teljes mértékben tétnélküli lesz, hiszen a Fradi kikapott Brassóban így számukra is elúszott a rájátszás.

HSC Csíkszereda – HC Érsekújvár 2–11 (1–4, 1–4, 0–3)

Gólszerzők: Heffernan (19.), Mihály E. (33.), illetve Dubec (8., 28.), Kowalczyk (11., 18.), Stefanka M.(15.), Brandis (24.), Faith (29.), Siska (34.), Durco (43.), Tábi (43.), Podstavek (51.).

Christer Dreberg, a HSC Csíkszereda vezetőedzője elmondta, „a mérkőzés előzményeit gondolom mindenki ismeri. Két és fél sorral nem lehet az Érsekújvár ellen felvenni a versenyt, amely egyik leggólerősebb csapat a ligában”. Lubomir Hurtaj, a HC Érsekújvár vezetőedzője úgy fogalmazott, „nagyon büszke vagyok a srácokra, hogy hoztuk a győzelmet. A cél a három pont megszerzése volt. Továbbá szeretném megjegyezni, hogy nagyot csalódtam a Sportklubban. Ezt a bajnokságot nem így kellett volna befejezniük. Nem voltak sportszerűek a MOL Ligával, de legfőképp a szurkolókkal, illetve klub hagyományaival szemben.”

Kimaradt?