Aus. Open: a királynő és trónkövetelője jutott a döntőbe

A papírformának megfelelően az első és a második helyen kiemelt játékos jutott be a női mezőny teniszezői közül az Australian Open döntőjébe, miután az elődöntőben az amerikai Serena Williams és az orosz Marija Sarapova is két szettben nyert.

A Madison Keysnél tizennégy évvel idősebb Serena Williams „rendreutasította” az ifjú trónkövetelőt, bár egyáltalán nem volt könnyű dolga, főleg az elején: az első szettet rövidítésben 7–5-re húzta be, majd a másodikban megroppantotta ellenfelét. A betegséggel küszködő Williams alighanem nagyon örül, hogy nem lett háromjátszmás az elődöntője.

„Madison nagyszerű játékos, ez teljesen egyértelmű. Meglátásom szerint hamarosan megnyerheti ezt a tornát, illetve más Grand Slam-viadalokat” – nyilatkozta a meccs utánWilliams, aki azzal a tudattal kezdheti a Sarapova elleni döntőt, hogy 2004 óta nem kapott ki az orosz teniszezőtől.

Sarapovának egészen hervasztó a mérlege (2–16) Serena Williams ellen, de ennek felemlegetése nem túlzottan rendítette meg a szőke oroszt.

„Azt hiszem, az önbizalmammal semmi gond nem lehet egy Grand Slam-torna döntője előtt. Teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél, és teljesen mindegy az is, hogy pocsék a mérlegem. Nem számít és nem is érdekel. Kiérdemeltem a döntőbe jutást és mindent megteszek, hogy elhódítsam a bajnoki trófeát” – mondta Sarapova, aki a legutóbbi tizenöt Serena Williams elleni mérkőzése mindegyikét elveszítette. Ezekből ráadásul a többség nagyon sima meccs volt, Sarapova mindössze háromszor tudta döntő játszmára kényszeríteni Williamset.

„Nagyon erős és agresszív játékos, és ennek tudatában mindig túlpörögtem, én is túl agresszíven, túl sokat kockáztatva játszottam. Szükségtelen kockázatokat is vállaltam. Nagyszerű képessége, hogy ráveszi az ellenfeleket az extra kockázatra, olyan ütésekbe hajszolja bele őket, amiket nem kellene elvállalniuk. Rettenetesen nehéz párosítás ez nekem" – folytatta.

NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ

  • S. Williams (amerikai, 1.)–Keys (amerikai) 7:6, 6:2
  • Sarapova (orosz, 2.)–Makarova (orosz, 10.) 6:3, 6:2

Kimaradt?