Így örül az, aki tizenegyedik nekifutásra megveri Roger Federert

A Melbourne-ben zajló Australian Open teniszverseny harmadik fordulójában a férfiaknál a második helyen kiemelt Roger Federer 6:4, 7:6, 4:6, 7:6 arányban kikapott az olasz Andreas Seppitől. A skót Andy Murray és a cseh Tomás Berych könnyedén, míg a bolgár Grigor Dimitrov nehezen, öt szettben jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

Úgy tűnik, Federernek nincs szerencséje az olasz vetélytársakkal. Ahogy az előző körben Simone Bolelli ellen, úgy most Andreas Seppi ellen is elvesztette az első szettet. A 29 éves Seppi előző tíz Federer elleni mérkőzésén összesen egy szettet húzott be, pénteken gyorsan kettőre javított mérlegét, miután 5:4-nél három bréklabdát hárítva került szettelőnybe. 

Federer nem tudott egyenlíteni, a második játszmát rövidítésben nyerte meg az olasz. A 33 éves svájci korábban kilencszer fordított kétszettes hátrányból, s most is megtette az első lépést a bravúr felé, s 6:4-gyel szépített.

A negyedik szettről is rövidítés döntött, Seppinek 6:5-nél volt először meccslabdája, amit kihasznált, így Roger Federer kiesett. A svájci sorozatban 11-szer jutott el legalább az elődöntőig Melbourne-ben, e sorozat most megszakadt. Federer legutóbb 2003-ban maradt le a legjobb négyről, akkor a negyedik fordulóban David Nalbandian búcsúztatta. Seppi karrierje során először nyert Federer ellen.

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)

  • Berdych (cseh, 7.)–Troicki (szerb) 6:4, 6:3, 6:4
  • Murray (brit, 6.)–Sousa (portugál) 6:1, 6:1, 7:5
  • Dimitrov (bolgár, 10.)–Bagdatisz (ciprusi) 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3
  • Seppi (olasz)–Federer (svájci, 2.) 6:4, 7:6, 4:6, 7:6

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (ÁGRAJZ SZERINT)

Kimaradt?