MOL Liga: ismét a brassóiak nyerték az erdélyi derbit (FOTÓK)

Nem sikerült pontot lopni az idei jégkorong MOL Liga kiírásban a HSC Csíkszeredának a Brassói Coronától. A két csapat utolsó egymás elleni találkozóján a Cenk alattiak háromgólos győzelmet arattak.

A vendégek nagyon jól álltak bele a mérkőzésbe és az első percben eredményesek tudtak lenni, miután egy akciót sakk-matt szituációra játszottak ki. A csíkiak nem omlottak össze a gyorsan bekapott góltól. Mentek előre, több remek helyzetet kialakítottak Polc ketrece előtt ám a befejezésekkel gondok akadtak. A vendégek némi meglepetésre nem találták a ritmust és csak kósza támadásokra futotta tőlük.

A második felvonást is erőteljesen kezdte a hazai csapat, amely a 22. percben egyenlített is. Egy emberelőnyös szituációt játszottak ki a végletekig. A befejező ember Spad volt. A folytatásban már kiegyenlítettebb lett a játék képe bár dominált a hazai csapat. A vendégek viszont egyre jobb kontrákat vezettek. Ezeknek meg is lett az eredménye. A 31. percben Obsut talált be Ruczuj ketrecébe. Pár perccel később kettőre növelte előnyét a vendég együttes. Egy gyors kontra után Mihály tüzelt, a pakk átcsorgott Ruczujon, de a csíki védők nagy igyekezetükbe saját kapujukba verték azt be. Az utolsó percekbe egy-egy nagy helyzet került feljegyzésre. Előbb Nagy lőtte szét a felső kapuvasat, majd a túloldalon a Satek-Mihály páros nem tudott értékesíteni egy gyors kontrát létszámfölényben.

A záró harmad meddő játékot hozott mindkét együttestől. A hazai csapat előbb egy szimpla, majd egy kettős emberelőnyt nem tudott kihasználni. A túloldaldalon a két előnyös helyzet között Obsut volt eredményese, aki abban a pillanatban eldöntötte a mérkőzés sorsát.

Mestermérleg
Christer Dreberg, HSC Csíkszereda: „A mai meccsen az egyik sorunknak nem igazán ment. Az első harmadban egy rossz korongátvétel miatt kaptunk egy gólt. A másodiknál Papp botja eltört, míg a harmadikat mi hoztuk össze. Ha levonjuk a gólokat, akkor azt mondhatjuk, hogy méltó ellenfele voltunk a Brassónak. Jól játszottunk, a fiúk nagyon küzdöttek, jól mentek a passzok. Sajnos a számtalan lehetőség közül csak egyet tudtunk kihasználni.”
Jerry Andersson, Brassói Corona: „A két hosszabbítás után elveszített hazai mérkőzés után nagyon fontos volt, hogy behúzzuk a győzelmet. A fiúk megdolgoztak ezért a sikerért bár a hazai csapat is nagyon küzdött annak ellenére, hogy nem volt tétje számukra.”

 

Kimaradt?